Magyar siker Kitzbühelben

Igazi curling “nagyüzem” volt a hétvégén Kitzbühelben, ahol a szezon egyik rangos felvezető versenyén négy magyar csapat is szerepelt. Az ifjúsági olimpiára (YOG) készülő junior vegyes csapatunk ráadásul szép sikerrel zárta az ausztriai verseny, hiszen a Joó Linda, Nagy Laura, Tatár Lőrinc, Szarvas Kristóf összeállítású csapat (edző: Szarvas Gábor) megnyerte a versenyt. Az elődöntőben fölényes 11-1-es sikert arattak, majd a döntőben a Sebastian Wunderer vezette osztrák férfi válogatott ellen sikerült 6:1-arányban diadalmaskodniuk. A sikercsapat kapcsán fontos kiemelni, hogy a fiatal tehetség, tatár Lőrinc felkészülését ebben az idényben a Mol Alapítvány is segíti – az ennek köszöntően frissen kapott új cipő illetve seprűfejek a kitzbüheli játék során is előnyére váltak.

“Kifejezetten erős mezőny volt itt Kitzbühelben, hiszen jégen volt többek között a korábbi világbajnok Andrea Schöpp csapata is. Mellettük az olasz és a német junior válogatott, illetve az osztrák férfi válogatott (őket győztük le a döntőben) is szerepelt a tornán, ahol egyedül Andreáék győztek le minket. Onnantól viszont zsinórban mind a négy meccsünket megnyertük. Az alapszakaszban két osztrák és egy szlovén csapatot, a döntőben az addig veretlen osztrák válogatottat a Team Wunderert sikerült felülmúlni. Folyamatosan javult a játékunk, nagyon jó hangulatban és pontosan, fegyelmezetten játszottunk, így maximálisan elégedettek lehetünk a kitzbüheli tornával.” – értékelt a nem mindennapi siker után az edző, Szarvas Gábor.

2019_09_09 kitzbuhel2

A magyar női válogatott (UTE Team Palacsa) számára is az első nemzetközi jeges versenyt hozta el a Kitzbühelben rendezett Austrian Open, hetedik helyezésük után edzőjük, Palancsa Zoltán így írt beszámolójában: Az alapszakasz utolsó mérkőzésén megőriztük veretlenségünket a kétszeres világbajnok és 8-szoros Eb-győztes Andrea Schöpp nevével fémjelzett német csapat ellen, de a parádéval elért döntetlen kevésnek bizonyult a legjobb négy közé jutáshoz. Az ötödik hely egyben azt is jelentette, hogy a délutáni helyosztón újból Andreáékkal játszottunk, ami kellő motiváció hiányában sajnos vereséggel végződött.” A csapat egy budapesti fizikai alapozást követően vett részt a versenyen, a közeljövőben pedig Prágában a Kolibris Kupán folytatja az előkészületeket a szezonra.

A háromnapos (szeptember 6-8.), húsz csapat részvételével rendezett kitzbüheli tornán még két további magyar csapat is szerepelt, az FTC Girls Jam a 9., az UTE Team Kalocsay pedig a 16. helyen zárt.