Kerekesszékes VPVB 5. nap: Elődöntőben a magyar válogatott!

A 2022. évi Kerekesszékes Vegyes-páros Világbajnokság 5. napján az utolsó alapszakasz mérkőzésre került sor – ahol a magyar csapatnak nem volt mérkőzése – melytől függetlenül már tegnap biztossá vált, hogy a Sárai – Beke duó a rájátszásba kerül. A kérdés már csak az volt milyen pozícióban végez.

Számunkra legfontosabb az Olaszország – Észtország mérkőzés volt, melynek tétje az volt, hogy Magyarország első, vagy második helyen megy tovább. A páros és edzője végig a helyszínen követték a mérkőzést. Sokáig az olasz válogatott diktált és az 5. endben már 7-3-ra vezetett, ekkor készülhettünk az első rájátszás mérkőzésre. Az észt válogatott azonban megtáltosodott, kiharcolták az extra endet, ahol újabb 3 pontot írtak és így 10-7-re megnyerték a mérkőzést. A magyar válogatott így csoportelsőként azonnal az elődöntőbe jutott!

Ez azt is jelenti, hogy a nap hátralevő része is a pihenésről kell, hogy szóljon. Holnap az elődöntőben a Lettország – Olaszország győztesével fogunk játszani. A másik ágon kiemeltként Norvégia várja az ellenfélet, mely vagy Svédország, vagy USA lesz.

Az elődöntő holnap 10:00-kor, míg a döntő és bronz mérkőzés 16:00-tól kerül megrendezésre! Hajrá magyarok!

Kép forrása: WCF