Kerekesszékes VPVB 4. nap: Biztos a továbbjutás!

A 2022. évi Kerekesszékes Vegyes-páros Világbajnokság 4. napján a magyar válogatott befejezte az alapszakaszt. Az utolsó fordulótól függetlenül – ahol a magyarok nem játszanak a 9 fős csoport miatt – már biztosan továbbjutott Magyarország!

A Sárai – Beke magyar duó szerdán Olaszország válogatottjával kezdett, akik szorosan a nyomunkban vannak a csoportban, így kvázi csoportrangadóként is tekinthető a mérkőzés. Itt az olaszok lehengerlő játékot produkáltak és több, sok pontos endet is abszolváltak, így nem meglepő mód 11-2-re nyertek.

Az esti második mérkőzésen Észtország következett, ahol a 7 end jelentette a fordulópontot. A fej-fej melletti állásból a magyarok itt 4 pontot írtak és erre már nem volt válasza a Balti országnak, így 7-5-re győzedelmeskedtünk és biztossá vált a továbbjutás!

A két 9 fős csoportból az első 3-3 vegyes-páros jut a rájátszásba. Az első helyezettek kiemeltek és azonnal az elődöntőbe jutnak, míg a II. és III. helyen rangsorolt párosok egymással keresztbe játszanak.

Az ‘A’ csoportból Magyarország és Olaszország már biztosan továbbjutott, a sorrend a kérdés, míg a 3. továbbjutó kiléte még nem ismert. A ‘B’ csoportban Norvégia biztosította már a tagságát, a további két hely még itt is kiadó, legnagyobb eséllyel Lettország és USA rendelkezik, akik 4-3-as győzelem/vereség mutatóval állnak jelenleg holtversenyben a csoport második helyén.

Gratulálunk a magyar kerekesszékes vegyes-párosnak és edzőiknek a fantasztikus eredményhez! További sok sikert a rájátszásba!

Kép forrása: WCF