Jól sikerült bemutatkozás Pozsonyban

Versenyzőink a Héraklész Ifjúsági Élsport Program keretében utazhattak a World Curling Tour pozsonyi versenyére. A viadalon 4 ország képviseletében 10 csapat indult. Párosunkat a B-csoportba sorsolták, egy kínai, egy cseh és két szlovák duóval együtt.

Fiataljaink az első játéknapon egy tapasztalt szlovák páros, a Hajduk-Horacek duó ellen kezdtek, ahol egy szoros mérkőzésen 7-5-ös vereséggel zártak. Délután Kína igen jól felkészült 2-es számú csapata várta a mieinket. A mérkőzést egy pontos előnnyel kezdték a kínaiak, erre válaszul mi is egy ponton írtunk, ám ezt követően Kína 3 pontot szerzett. A meccs további alakulása is a kínaiaknak kedvezett, ám egy remek, 4 pontos endet hoztunk, így 8-5 lett a végeredmény.

A második játéknapon versenyzőink azzal a szlovák együttessel kezdtek, akik a novemberi pozsonyi WCT állomást megnyerték, így fantasztikus eredmény, hogy sikerült őket 8-7 arányban legyőzni! A mérkőzés első felében fiatal párosunk nagyobb pontkülönbséget ért el: egy ötös endnek is köszönhetően a félidőben 7-4-re vezettünk! Az előnyt sikerült megtartani, ezzel pedig a győzelmet megszerezni. A záró fordulóban a nagy nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező cseh válogatott párossal kerültünk össze, ahol egyértelmű volt a tudás különbség: 10-2 lett a végeredmény.

Nagy Gyöngyi, az utazó csapat edzője az alábbiak szerint értékelt: – A csapat első közös nemzetközi megmérettetése volt ez a verseny, ahol még elsősorban a versenyek lebonyolításának, menetének megtanulása, a rutin megszerzése volt az cél. A páros nagy lelkesedéssel állt a feladathoz, abszolút pozitív gondolkodással, az első két meccs veresége sem vette el a kedvüket, a nagyobb pontarányok kialakulásával sem adták fel, harcosan álltak a feladathoz, így több nagyobb pontos endet is tudtak hozni.  A harmadik, győztes meccsükön nagyon nagy összpontosítással játszottak, ahol a meccs felére előnyhöz is jutottak. Ezt az előnyt szépen tartva játszották a második félidőt, ami még rutinos csapatok számára is nehéz feladat sokszor.  Az utolsó meccsen már kijött a fáradtság is, de talán a legnehezebb ellenfelüket kapták erre a fordulóra, de a végsőkig harcoltak itt is. Összességében nagyon pozitív élmény volt az, hogy az első igazán komoly megmérettetésükön ennyire elszántan és nagy akarással álltak neki a feladatnak. Edzői szemmel a további technikai és stratégiai fejlesztésük iránya is körvonalazódott, ezen az úton megyünk tovább.

Első tornának szerintem jó kezdés volt – kezdet az értékelést Ferenci Baján Kán. Már most nagyon sokat tanultunk. Megtaláltuk a hiányosságainkat, amiket a későbbiekben pótolnunk kell. Összességében, bár az összes ellenfél erős volt, az első meccs kivételével, ahol sajnos még „nem ébredtünk fel”, a meccsekkel teljes mértékben meg vagyok elégedve – foglalta össze a fiatal játékos.

Szurmay Emma Erzsébet kiemelte: – Egy éve alkotunk egy párost és ezalatt az idő alatt úgy érzem sokat fejlődtünk, mint játékosok, mint csapat egyaránt. Jó élmény volt nekünk ez a verseny, intenzív három napot töltöttünk el. Várjuk a folytatást!

Párosunk összeségében a 8. helyen végzett első nemzetközi felnőtt versenyén!