Izgalmas fordulatokat hozott a Westbay Kupa alapszakasza

Izgalmas mérkőzésekkel és kiegyenlített csoportokkal találkozhatott az, aki követte a 14. Westbay Kupa alapszakaszát. Ma este elérkeztünk az egyenes kieséses szakaszhoz, és már csak pár rangadó választ el minket attól, hogy megtudjuk, ki nyeri a tornát.

2021 Március 11-étől 14-éig rendezik meg idén a Westbay Kupát a Kamaraerdei Curling Klubban, amely a WCT (World Curling Tour) vegyes-páros sorozatának része, ezáltal a hazai csapatok mellett külföldi párosok is érkeztek az eseményre.

A tizenkét kettőst felvonultató mezőny erősségét tükrözi, hogy elutazott hazánkba a lengyel és az észt országos bajnok is. Azonban a versenyen a jövő tehetségei is lehetőséget kaptak, a cseh Zelingrová- Chabičovský duó tagjai például 15 és 17 évesek. Ők egyébként a torna egyik legpozitívabb meglepetése, hiszen fiatalságuk ellenére a továbbjutásért küzdöttek, és 11-4-re legyőzték a Nagy-Szekeres párost, amit hatalmas sikerként könyvelhetnek el. A végletekig kiélezett csoportban végül a csehek lettek a harmadikak, ami negyeddöntőt eredményezett számukra. „Akadt néhány nagyon szoros párharcunk is, amelyek közül szerencsére volt, amit meg tudtunk nyerni, boldogok vagyunk, hogy bejutottunk a negyeddöntőbe.” – nyilatkozták az utolsó meccsük után. A zárófordulóban a csoportelsőség volt a tét Szekeres/Nagy és Bíró/Szabó párosok között, az első két end azonban eldöntötte a kérdést, Nagy Györgyék 9-2-re nyertek és egyenes ágon jutottak be a holnapi elődöntőbe. „Természetesen úgy készültünk, hogy megnyerjük az utolsó mérkőzésünket. Sajnos mivel az első két end nagyon kellemetlenül alakult a számunkra, úgy gondoltuk, a harmadik és a negyedik endben kockázatosabb ütéseket választunk.” – mondta el Bíró Bernadett és Szabó Gergely.

A B csoportban hasonlóan is kiegyenlített volt, bár két csapat kimagaslott a többi közül, a csoportelsőség is köztük dőlt el. A 18 éves Joó Linda és Tatár Lőrinc, akik a magyar bajnokságon a bronzérmet szerezték meg néhány hete, párszor a meccsek elején megingott, ezt leszámítva végig kiegyensúlyozottan játszottak és Palancsa Dorottya/Kiss Zsolt párosát legyőzve megnyerték a csoportjukat az alapszakaszban. Próbáljuk minél jobban korrigálni a hibáinkat, hiszen most már nem hibázhatunk annyit. Többször is előfordult, hogy a meccs elején még összeszedetlenek voltunk, de ez egy komoly tanulsága az eddigi mérkőzéseknek.” – értékeltek a jövő reménységei. A harmadik hely sorsát a pontegyenlőség és a körbeverések miatt a button eredmények döntöttek, ebből a lengyelek jöttek ki a legjobban, Rybicka/Dzikowski jutott tovább. A Westbay Kupa ma a negyeddöntőkkel folytatódik, ahol Bíró/Szabó Rybicka-Dzikowski és Palancsa/KissZelingrová/Chabičovský mérkőzéseket rendeznek. Holnap pedig eldől, hogy ki nyeri meg a tornát.

A mérkőzéseket élőben követhetik a WCT TV youtube csatornáján.

Kreisz Bálint
Fotó: Palancsa Péter (a képen: Joó Linda-Tatár Lőrinc)