Izgalmas bemutatkozás Tatabányán!

Vidéki bázissal bővült a magyar curlingélet: Tatabányán húsz újonnan igazolt játékosnak szervezett tornát a Magyar Curling Szövetség.

A Magyar Curling Szövetség egyik legfontosabb projektje az idei évben a vidéki kapcsolatok építése, amely hosszútávon az igazolt sportolók számának jelentős növekedését is jelentheti, ezzel jó alapot biztosítva az MCSZ létesítmény fejlesztési törekvéseinek.

Az MCSZ a tatabányai Petőfi Tömeg- és Szabadidősport Egyesület frissen igazolt játékosai számára curling oktatást szervezett, majd az egyesülettel együttműködésben megrendezte az I. Tatabányai Curling Kupát, amely remek lehetőség volt arra, hogy frissen szerzett tudásukat összemérjék a résztvevő csapatok. A mini tornán húsz játékos indult el, akik öt csapatot alkottak:

Piros csapat: Ice & Stone
Kék csapat: Kék Katicák
Sárga csapat: Heves Jeges
Narancssárga csapat: Narancsbőr
Zöld csapat: Zöldön kívüliek

A kétendes mérkőzéseket végig közvetlen, mosolygós hangulat jellemezte. A nap végén a veretlenül záró Zöldön kívüliek örülhettek, a dobogóra még az Ice & Stone és a Naracsbőr ért oda.

A torna sikerességét jelzi, hogy meg is született a megállapodás: már idén ősszel megrendezik a II. Tatabányai Curling Kupát és felmerült egy curling pálya kialakításának lehetősége is a városban.

Mindemellett tovább folytatódik az egyeztetés további vidéki bázisokkal is, a többi között Sátoraljaújhelyen, Győrben és Makón.

Kreisz Bálint