Interjú Palancsa Dorottyával, a női bajnok UTE Bálnák skipjével

A 2015. évi “A” ligás női országos csapatbajnokságot az UTE Bálnák csapata nyerte. A Palancsa Dorottya (s), Miklai Henrietta, Kalocsai Vera, Sándor Nikolett, Nagy Tímea összeállítású, Palancsa Zoltán által felkészített alakulat címvédésével jogot nyert arra, hogy képviselje hazánkat az őszi „A” osztályos Európa-bajnokságon. Palancsa Dorottya csapatkapitánnyal beszélgettünk a sikert követően.

MCSZ: Mennyiben volt az idei bajnokság más, mint a tavalyi?

PD: Szerintem igazán sokat jelentett, hogy egy felkészülés és egy Európa-bajnokság is már a lábunkban volt az OB előtt. Úgy gondolom, hogy a játék is biztosabban és jobban ment mindenkinek. Idén sokkal nagyobb önbizalommal álltunk ki a döntőben. Én egyértelműen azt éreztem a lányokon, hogy igazán meg akarják csinálni, és mindent megtettek ennek érdekében. Ez nekem is rengeteg önbizalmat adott.

MCSZ: Mi jellemezte a szerepléseteket a bajnokság alatt?

PD: A csapaton belüli összhang végig nagyon szuper volt. Nagyon koncentráltan és szerintem jól is játszottunk. A mélypont a döntőbe jutáskor volt, amikor a WSC csapatától kikaptunk. De ennek ellenére is megmaradt az összhang és a jókedv, összeszedtük magunkat, és utána már nem lehetett minket megállítani.

MCSZ: Mit tudsz elmondani a csapat játékáról az utolsó hétvégén, vagyis a page 1-2-ben, aztán a döntőbe jutásért vívott meccsen, majd a döntő 2 meccsén?

PD: Mint az előbb említettem, a döntőbe jutásért ment legkevésbé a játék.  Mindkét döntő meccs nehéz volt, ez a két 7-5-ös végeredményen is látszik, de biztos voltam benne, hogy meg fogjuk csinálni. Mindenki 100%-ot tett bele ezekbe a meccsekbe a győzelem érdekében.

MCSZ: Hogyan ünnepelt a csapat?

PD: A meccs után pezsgőztünk egyet az öltözőben, és rengeteg gratulációt kaptunk. Pár nappal később, péntek este volt az igazi ünneplés, egy kis közös sütögetéssel, csapatépítéssel egybekötve. Rengeteg vicces és szép emléket idéztünk fel, és elfogyasztottuk az ünnepi tortát, amelynek dán zászlós dekorációja azt szimbolizálta, hogy ősszel megyünk az „A” osztályos Európa-bajnokságra.

MCSZ: Mi vár most a csapatra?

Volt egy hét pihenés, aztán márciustól belevágunk a felkészülésbe. Oda kell tenni magunkat, hiszen Európa legjobb tíz csapata között fogjuk képviselni Magyarországot. A magyar női válogatott csapatkapitányaként úgy érzem, hogy az OB-n nyújtott játékunk alapján bebizonyítottuk azt, hogy ott a helyünk az európai “A” osztályban. Biztos vagyok abban is, hogy az egész csapat rengeteg energiát fog fektetni ebbe a felkészülésbe. Szívünket, lelkünket bele fogjuk tenni ebbe az Európa-bajnokságba, ezt megígérhetem!

MCSZ: Sok sikert kívánunk!

PD: Köszönjük!