I. nemzetközi kerekesszékes vegyes páros curling torna Cembraban

A magyar kerekesszékes vegyes-páros válogatott az olaszországi Cembra városában megrendezett I. nemzetközi kerekesszékes vegyes páros curling tornán szerepelt a hétvégén az egy hónap múlva megrendezésre kerülő világbajnokságra készülve.

A felkészülési tornán a regnáló világbajnok (lettek) , az olasz, a spanyol, a cseh válogatottak részvételével két négyes csoportban zajlottak a mérkőzések. A Torna tapasztalatairól a páros edzője Rozgonyi Gergő számolt be nekünk:

“Az első nap két mérkőzést játszott a páros egy győzelem egy vereség mutatóval. Mindkét mérkőzés szoros és izgalmas fordulatos játékot hozott. A tornán a mérkőzések előtt nem volt lehetőség bemelegítésre  így az első mérkőzésre különleges stratégiával – endről endre folyamatos pozíció váltással – játszott a páros. A jég kiismerese és a játékosok dobás számának kiegyenlítése volt a cél. A második mérkőzésen már csak a félidőig váltották a pozíciókat és utána állandó pozícióban folytatták a játékot. 

A második nap első (az alapszakasz utolsó) mérkőzésén kialakult az erősorrend. A mérkőzést magabiztosan kezdte a párosunk a 3. számú olasz csapat ellen. A pálya okozta nehézségek ellenére sikerült a mindkét játékrészt megnyerni így alakult ki a 10:8-as végeredmény. Csoport másodikként a világbajnok párossal folytattuk a tornát. A világbajnok lett páros magabiztos, magas szintű játékkal győzelmet szerzett. A mérkőzésen az erők beállítása okozott nehézséget számunkra.

A Schenkel lebonyolítás alapján így a következő mérkőzésünket a torna záró napján ismét a második számú olasz csapattal vivtuk. A reggeli mérkőzések papírforma szerint alakultak így a mérkőzésünk tétje a bejutás a bronz meccsre, ahol az ellenfél az olasz válogatott párosa volt.

Hasonlóan szoros és kevés pontos mérkőzést vívtunk a 2. olasz csapattal, mint az első mérkőzésen. Sajnos a befejező játékainkat nem sikerült jól hoznunk és a futóórás lebonyolítás sem kedvezett, az éppen nyerésre álló csapatnak nem volt érdeke a játék pörgetése, így nem volt lehetőségünk a fordításra. 

Végeredményben a páros a torna VI. helyén zárt, mely kiváló felkészülési verseny volt a világbajnokságra, ahol a világ élvonalába tartozó kerekesszékes párosokkal küzdhetett meg a Sasadi Anikó – Barkóczi Péter páros.