Féltávnál tart a 2022. évi Női és Férfi OCSB

2022. március 25-én (pénteken) elstartolt a 2022. évi Női és Férfi Országos csapatbajnokság, melynek tétje a 2022. évi Európa Bajnokságra való indulási jog megszerzése.

A csapatbajnokság négy hétvége alatt kerül lebonyolításra (március 25-27, április 1-3, április 8-10, április 15-18). Az első három hétvége folyamán a “dupla round robin” kör, tehát a dupla alapszakasz zajlik, ahol a 6-6 csapatos mezőnyben kétszer mérkőznek meg egymással a csapatok. Nagypéntektől Húsvét hétfőig, pedig a rájátszásé a főszerep, ahol az utolsó csoportmérkőzéseken túl az elődöntők és döntők következnek.

A küzdelmek a féltávhoz értek, a női mezőnyben az FTC Girl Jam csapata makulátlan mérleggel áll az élen 6/6-os mutatóval. Az FTC Girl Jam mögött óriási a harc a legjobb négy közé jutásért, mert az UTE Women és az SSC Nők 3-3 győzelemnél, míg a Hackers és a Vasas Nők csapata 2-2 győzelemnél járnak. A Vasas Ice Ladies csapatát a második hétvége folyamán betegségek akadályozták, de győzelmet már ők is ünnepelhettek, ráadásul a mezőny nagy részéhez képest ők csak 5 mérkőzésen vannak túl (6-hoz képest), így a továbbjutásra még nekik is megvan minden esélyük.

A férfiak mezőnyében óriási harc van a csoport megnyerésért, mert két hétvégét követően hármas holtverseny van az első helyen. Az FTC Fatherock, a Vasas G-Force és az UTE Férfi 1. csapata is 5-5 győzelemnél tart. A három legnagyobb multú curling egyesület csapatai, így nagy hajrára készülnek a következő hétvégéken, ahol az FTC és az UTE még 4-4 mérkőzést játszik, a Vasas csapatának ugyanakkor már csak 3 találkozója maradt.
Mögöttük nagy az űr, de a negyedik továbbjutó helyért hasonlóan nagy küzdelem zajlik, ugyanezen három tagegyesület csapatai között. Jelenlegi IV. pozíciót az UTE Four Four Férfiak foglalják el 2 győztes mérkőzéssel, míg az FTC Jaguár és a Vasas SC Titánok csapata egy ízben fogadhatta ellenfelei gratulációját.

A mérkőzések eredményei a softpeelR rendszeren keresztül követhetők:

A mérkőzések live stream-en keresztül is követhetők a Magyar Curling Szövetség youtube csatornáján keresztül:

További sok sikert és jó versenyzést kívánunk a csapatoknak!