Gálával zárult a curling évad

Csütörtök este a hagyományos évzáró gálával ért véget az ide curling szezon, ahol Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke is köszöntötte a sportág szereplőit. A már tavaly bevezetett újítás jegyében most is a szezon végén (nem pedig naptári évhez rögzítve) hirdette ki a Magyar Curling Szövetség a 2018/19-es évad legjobbjait. A szövetség döntése értelmében a most lezárult curling szezon legjobbjai az alábbi versenyzők lettek:

Az év csapata: Bíró Blanka, Dobor Dia Regina, Szarvas Kristóf, Tatár Lőrinc – akik a szarajevói EYOF-on bronzérmet szereztek

Az év edzője: Szarvas Gábor

Az év női curling játékosa: Palancsa Dorottya

Az év férfi curling játékosa: Nagy György

A gálavacsora keretein belül az MCSZ és Kulcsár Krisztián külön köszöntötte az idén pályafutása 50. (majd később az 51.) bajnoki érmét is megszerző Nagy Györgyöt, aki egyben a szezon legjobb férfi játékosa címet is elnyerte. Az év legtöbb fejlődő női játékosa, Joó Linda, a legtöbbet fejlődő férfi curlingese pedig Tatár Lőrinc lett, a legtöbbet fejlődő csapat titulust pedig az idén a Nordic Junior Tour második helyet is szerző Bíró Bernadett – Kalocsay Ottó vegyespáros érdemelte ki.

Érdekesség, hogy Palancsa Dorottya pályafutása során hatodszor, míg Nagy György most kilencedszer lett az év/szezon legjobb curling játékosa Magyarországon.

A sportág hagyományos évzáró bankettjén Palancsa Péter készített képeket:

_MG_5202 _MG_5184 _MG_5181 _MG_5174 _MG_5162 _MG_5156 _MG_5121 _MG_5074 _MG_5033 _MG_4976 _MG_4962_MG_4998