Érmet hozna a világbajnokságról vegyesválogatottunk

Október 14. és 22. között az oroszországi Kazany ad otthont a 2016/2017-es szezon első világversenyének, a vegyescsapatok világbajnokságának.
 
A 37 csapatos mezőnyben hazánkat a Lynx alakulata fogja képviselni. A csapat tagjai: Kiss Zsolt (skip), Palancsa Dorottya, Czermann Kristóf, Szentannai Ágnes.
 
Kiss Zsolt skip így nyilatkozott elutazás előtt a csapatról és a felkészülésről: “A férfi és a vegyespáros csapatban is én vagyok a csapatkapitány, úgyhogy nem ismeretlen a feladat. Mindhárom társammal játszom és játszottam már, úgyhogy kellő mértékben ismerem a többiek játékát. Felkészülés gyanánt három versenyen vettünk részt, ezekből kettőt megnyertünk, egyszer pedig bronzérmet szereztünk.”
 
Az esélyekről így vélekedett Kiss: “Hét-nyolc csapat is esélyes a végső győzelemre, de bárki okozhat meglepetést, így senkit sem szabad félvállról venni. Éremért megyünk, de a legjobb nyolc között bármi megtörténhet.”
 
A magyar csapat először Finnország ellen lép jégre október 15-én este, majd rendre Szlovákia, Írország, Brazília, Anglia és Svédország legjobbjaival mérkőzik meg a csoportban október 20-ig. A verseny utolsó két napján kerül sor a rájátszás küzdelmeire.
 
A vegyescsapatoknak 2014-ig Európa-bajnokságot rendezett a Curling Világszövetség évente, az idei lesz a szakág második világbajnoksága. A kontinenstornák idején a magyarok legjobb helyezése egy harmadik hely volt, amelyet 2013-ban ért el a Nagy György (skip), Szekeres Ildikó, Kiss Zsolt, Szentannai Ágnes alkotta formáció. A szakág első vébéjén, tavaly, ugyanaz a csapat a kilencedik helyen végzett.
 
A világbajnokság honlapja: http://worldcurling.org/wmxcc2016/
A világbajnokság Facebook oldala: https://www.facebook.com/events/156444678101304/
vegyes-valogatott