Bronzérmet szerzett férfi válogatottunk Chamonix-ban

Október 14. és 16. között került megrendezésre a 44. Nemzetközi Curling Kupa a franciaországi Chamonix-ban. A novemberi Európa-bajnokságra készülő magyar férfi válogatott a húszcsapatos tornán a harmadik helyen végzett. 

A Szabó Gergő vezette csapat első mérkőzését 11:3-ra nyerte a francia bajnok, a Valence Gingers ellen. Második találkozóján egy olasz junior csapat ellen nyert válogatottunk, a torinói ifjakai 9:2-re győzték le a mieink. Harmadik mérkőzésüket a Draghi Marten nevű, szintén torinói alakulat ellen játszották a magyarok, és nyerték meg 8:5-re. Negyedik találkozóján elszenvedte első és a tornán egyetlen vereségét a magyar csapat: a Langnau 1 nevű svájci formáció ellen kapott ki 8:6-ra. Válogatottunk utolsó mérkőzésén 8:4-es győzelmet aratott a Megeve Team nevű francia csapat ellen, így a nyílt svájci rendszerű torna harmadik helyén végzett.

Szabó Gergő csapatkapitány így értékelte a hétvégét: “Abszolút jól éreztük magunkat, jól működtünk csapatként a tornán. Négy ország képviseltette magát a versenyen, játszottunk a francia bajnokcsapattal; egy olasz csapattal, ahol a befejező a női válogatott befejezője; és egy svájci csapattal is, amelyikben a skip többszörös svájci bajnoki dobogós volt. Az eredmény nem rossz, de a verseny megmutatta a hibáinkat, amiket még ki kell javítanunk az Európa-bajnokságig.”

A tornát a Langnau 1 nyerte, a második helyet a Draghi Marten szerezte meg.

14689175_10209737380783150_1434492640_o