Elnöki látogatás Kínában

Egyre közelebb van a 2022-es pekingi téli olimpia, amely a curling sportág számára is kiemelten fontos lesz. Mivel tavaly a vegyespáros torna létszámát nyolcról tízre emelte meg a Curling Világszövetség (WCF), így magyar szempontból is nagyobb esély van a részvételre. Kate Caithness, a WCF elnöke biztosan ott lesz majd a kínai fővárosban, aki már most is látogatást tett Pekingben, hogy megnézze az előkészületeket.

A szövetség elnöke két előadást is tartott Pekingben, amelyben fontos kérdés volt a téli sportok kínai terjedése és népszerűsítése. Az olimpia kampányban ugyanis Kína azt ígérte, hogy a 2022-es téli olimpiához kötődően újabb 300 millió emberhez hozzák közelebb a havas-jeges sportágakat. Ehhez hozzájárulhat az is, hogy több helyen floor-curlinggel illetve jeges curling bemutatókkal népszerűsítik majd a sportágat.

Az egy éve – éppen Budapesten – újraválasztott Kate Caithness pekingi látogatása során megtekintette a 2008-as nyári olimpiáról ismert (az akkor az úszóversenyeknek otthont adó) Jégkockát (Ice Cube), amelyben 2022 februárjában a curling torna eseményeit rendezik. A négy sheet-es pálya jegének elkészítése már folyamatban van, az első teszteket pedig már idén decemberben megkezdhetik.