Csapat-Eb: női csapatunk legyőzte a veretlen Norvégiát is!

Remek magyar sikerrel folytatódott Lillehammerben a csapat Európa-bajnokság, a házigazda norvég csapatot 7-6-ra verte a magyar női válogatott. Előtte a spanyolokat is legyőzte a csapat, a férfiak viszont egy hajszállal alulmaradtak ellenük a hétfői mérkőzésen.

Szerző: Dobos Sándor

Eddig menetelt Norvégia a B-csoportos Eb-n, most a Szekeres Ildikó (vice-skip), Joó Linda, Szentannai Ágnes (skip), Nagy Laura, Nagy Gyöngyi összetételű magyar csapat megálljt parancsolt nekik, négy győzelem után.

A mieink úgy vágtak neki a délutáni meccsnek, hogy a délelőttit is behúzták, a spanyolok ellen, így lendületben voltak.

„A spanyol meccs elején a befejezőemberük dobott két parádét, amivel megmentette nekik az endet, de aztán ahogy tettük rá folyamatosan a nyomást, világossá vált, hogy egyedül nem tudja mindig megmenteni a helyzetet. Mi végig kiegyensúlyozott játékot nyújtottunk, nem tudtunk kizökkenni, így sikerült megnyerni a meccset” – számolt be Szentannai Ágnes skip az első meccsről.

Ami pedig a másodikat illeti:

„Eddig magasan a norvég csapat játszott a legjobban a tornán, és bár felszívtuk magunkat, nem tettünk a saját vállunkra extra terhet. Úgy voltunk vele, ha esetleg nem sikerül, nem történik semmi, ha meg igen, az egy szuper helyzet. Felszabadultan, de koncentráltan játszottunk. Nagyon ott kellett lenni a végén, az utolsó köveknél, apróságok döntöttek, de nagyon egyben voltunk. Mindkét csapat jól játszott, mi egy picit jobban, és belülről úgy éreztem, mi irányítottunk. Ezt a mostani mentális állapotot kell fenntartani a folytatásra és akkor sikeresen zárhatjuk a csoportkört.”

A férfiak nehéz meccsre számítottak a spanyolok ellen, végül az is lett, s bár jól ment a játék, elúszott a győzelem. Vaspöri Tamás összegezte a meccset:

„Az elején két 0-0-s enddel kezdtünk, de nem volt gond, mert sikerült megérezni a jeget és a köveket is. Az LSD (last stone draw) is jól ment, mi fejezhettük be az első endet, ki is ütöttük a kövüket, ahogyan a másodikban is. Nem hibáztunk, de ők sem. A harmadik endben még inkább megvolt a koncentráció, Zsöle jól érezte, milyen jeget kell adni, jó volt a söprés is, és írtunk is hármat. Az ötödik end utáni szünet viszont kicsit megtörte a lendületet, a koncentrációt, kizökkentünk, így rögtön vissza tudták írni mind a három pontot. Később visszajött a fókusz, de a záróendben úgy jött ki, hogy ők fejezték be, meg is írták a pontot, szépen megoldották az utolsó követ, hiába voltunk bent kettővel. Kicsit bosszantó, ahogy a meccs alakult, de nem szoktunk magunkba roskadni, megyünk tovább. Van még négy meccs, amiből az oroszok elleni nagyon nehéz lesz, de állunk a feladatok elé!”

Kedden a nők Ausztriával és Szlovéniával, a férfiak Lettországgal játszanak.

Eredmények – Le Gruyère AOP Európa-bajnokság, Lillehammer:

Nők:

Spanyolország–Magyarország 3-9 (1-0, 0-1, 1-0, 0-2, 0-3, 1-0, 0-1, 0-2)
Norvégia–Magyarország 6-7 (0-1, 1-0, 0-2, 0-1, 2-0, 1-0, 0-1, 0-1, 1-0, 1-0, 0-1)

A magyar csapat 4 győzelemmel és 1 vereséggel áll a csoportban.

Férfiak:

Magyarország–Spanyolország 6-7 (0-0, 0-0, 1-0, 0-2, 3-0, 0-3, 1-0, 0-1, 1-0, 0-1)

A magyar csapat egy győzelemmel és két vereséggel áll a csoportban.

 

(Fotó: Steve Seixeiro/WCF)