Büszkék vagyunk az ötödik helyre!

Szombaton kanadai sikerrel zárult a skóciai Aberdeenben rendezett vegyes csapat világbajnokság, ahol a magyar válogatott története legjobb eredményét elérve az ötödik helyen zárt. A csapat egyik játékosával, Szekeres Ildikóval beszélgettünk a versenyt követően.

Ildikó, gratulálunk a remek szerepléshez, hogy láttátok a skóciai tornát összességében?

– Mi Nagy Györggyel közösen már játszottunk egyszer vegyes csapat világbajnokságon, 2015-ben Bernben a 9. helyen végeztünk, akkor Szentannai Ágnes és Kiss Zsolt volt még a csapatunkban. Második vb-szereplésünk remekül alakult, ráadásul ez volt eddig a legjobb eredmény (4 fős) vegyes curlingben Magyarországon. Az idei vb-n most egy újabb összeállításban léptünk a jégre, ezúttal Dencső Blanka és Szabó Gergely volt tagja még a csapatnak, edzőként pedig  Karen Watson segítette a munkánkat, akinek szintén nagyon sokat köszönhetünk. Én személy szerint érmet szerettem volna hazahozni Aberdeenből, de ha valaki azt mondta volna előre, hogy végül az 5. helyen zárunk, akkor azt elfogadtam volna azonnal, főleg miután láttuk az orosz, a kanadai és a svájci bajnokcsapatok játékát. Köszönöm a csapatunknak és a támogatóinknak (Vasas SC, Scitec Institute, Magyar Olimpiai Bizottság, Dorko, Asham Curling) a lehetőséget, hogy ennek a csodás eredménynek részese lehettem!

Ha egy kicsit szakmailag nézzük a történéseket, akkor milyen volt a csapat játéka a jégen?

– Nagyon kiegyensúlyozottan játszottunk az esetek túlnyomó részében. Szerencsére jó minőségű jégen játszhattunk, ami azt jelenti, hogy nagyjából kiszámítható volt a pálya. Néha kifogtunk olyan köveket, amelyek kevésbé fordultak a társaikhoz képest, ez azért meg tudja tréfálni az embereket. De szerencsére a skipünk ezeket hamar felmérte és így jól tudtuk az ilyen helyzeteket is kezelni. Picin múlott a négy közé jutásunk, hiszen jobbak voltunk a norvégoknál a százalékok tekintetében és a többi csapat is verhető lett volna. Most nem volt szerencsénk, de így is büszkék vagyunk az 5. helyre, hiszen ez is szép eredmény a magyar curling számára! Ezzel a szerepléssel így is történelmet írtunk!

73086935_547635395984359_8949409718154035200_n

Hogyan alakul számotokra a szezon folytatása pároddal, Nagy Györggyel?

– Közeleg az olimpia, így a következendő időszakban már egyértelműen a vegyes páros szakágra koncentrálunk majd, amelyben a januári országos bajnokság lesz a legfontosabb esemény. A siker érdekében sokat fogunk versenyezni, elég ha ránézünk azokra a helyszínekre, ahol a World Tour sorozatban fogunk szerepelni az országos bajnokság előtt: Lodz (POL), Szocsi (RUS), Bern (SUI) Pinerolo (ITA), Benf (CAN), Zoetermeer (NED)

Ildikó, jó pihenést a világbajnokság után és sikeres felkészülést a vegyes páros versenyekre!

A magyar curling vegyes csapat skóciai szereplésének bővebb értékelése a Vasas SC honlapján olvasható.