Bronzérem Lengyelországból

Két magyar páros is indult a curling Világkupa sorozat december 3-6. között rendezett lengyelországi állomásán Lodzban, ahol húsz páros között a Szekeres Ildikó, Nagy György duó harmadik lett, míg a Palancsa Dorottya – Kiss Zsolt páros a negyeddöntőig jutott.  „Nagyon szoros meccseket játszottunk, a negyeddöntőben és a bronzmeccsen egyaránt extra endben dőlt el a találkozó sorsa – kezdte klubcsapatának honlapjára írt beszámolóját Nagy György. – Színvonalas, élvezetes mérkőzések voltak, s mindig valami apróság döntött a javunkra. De ez nem azt jelenti, hogy most nyugodtan hátra dőlhetünk, mert az összhang ugyan jó volt, jól is játszottunk, de a technikánkon itt-ott még akad csiszolni való. Összességében az erőnléti felkészülésünk jobban sikerült, mint a többieknek, ezért nem fáradunk el a kiélezett csatákban, s a végjátékban is marad erőnk a koncentrálásra. Ez az a terület, amelyen mindenképpen a mezőny előtt járunk, s ez igen nagy előny tud lenni bizonyos esetekben.”

A Vasas világbajnoki ezüstérmes vegyespárosa címvédőként indult Lodzban, a folytatásban pedig egyetlen biztos pontnak a februári országos bajnokság tűnik számukra, hiszen a Világkupa-sorozat karácsonyig tervezett valamennyi állomását lemondták a szervezők és a későbbiek sorsa is meglehetősen bizonytalan.

„Januárban Kanadába utaztunk volna, de a rendezők már értesítettek bennünket a torna felfüggesztéséről, ezért hosszútávon biztosan veszíteni fogunk a versenyrutinból. De ezzel persze nem vagyunk egyedül, a többi páros is hasonló problémákkal küzd. Most itthon szervezünk edzőmeccseket, és az edzéseken is próbálunk minél gyakrabban egymás ellen játszani. A versenyprogramunkat most nem rajtunk múlik, hiszen helyettünk a járvány állítja össze. Ha lehet megyünk és indulunk. Csak hát sorra mondják le a viadalokat” – foglalta össze Nagy György a világméretű járványhelyzet miatt kialakult szituációt.

A lodzi versenyen a kétszeres világbajnok Palancsa Dorottya – Kiss Zsolt páros a csoportkörben mind a négy mérkőzését megnyerte, a negyeddöntőben viszont a későbbi döntős cseh Paulova/Paul párostól szoros mérkőzésen kikapott 10-8-ra. “Volt összesen kb. négy rossz endünk az egész tornán, ezek közül kettő sajnos nagyon rosszkor, a negyeddöntő elején jött. Pozitív viszont, hogy 2-9-es hátrány után, mínusz hétről is visszajöttünk és volt esélyünk. Tanulunk a hibákból, hogy az országos bajnokságra megfelelő állapotban legyünk” – fogalmazott a hazaérkezés után Kiss Zsolt.

World Curling Tour. Lodz Cup. Lengyelország. Vegyes páros.
Alapszakasz: 
Szekeres, Nagy−Zelingrova, Chabicovszky (cseh) 6-5, Szekeres, Nagy−Paszek, Paszek (lengyel) 13-2, Blacha, Jasiecki (lengyel)−Szekeres, Nagy 7-6, Szekeres, Nagy−Oraegi, Unanue (spanyol) 9-5
Palancsa, Kiss – Markiewicz, Senderski (lengyel) 12-2, Palancsa, Kiss – Torralba, Sangüesa (spanyol) 9-1, Palancsa, Kiss – Rybicka, Dzikowski (lengyel) 10-2, Palancsa – Kiss – Walczak, Augustyniak (lengyel) 9-8
Negyeddöntő: Szekeres, Nagy−Walczak, Augustyniak (lengyel) 8-6. Palancsa, Kiss – Paulova, Paul (cseh) 8-10
Elődöntő: Lipinska, Stych−Szekeres, Nagy 7-3.
A harmadik helyért: Szekeres, Nagy−Kaare, Lill 6-5.
Döntő: Lipinska, Stych−Paulova, Paul 5-4.

Forrás: vasasc.hu, a lodzi verseny eredményei