Befejeződött a 2021. évi Magyar Kupa

A Magyar Kupa eseményeiről kérdeztük az MCSZ Sportigazgatóját Kiss Bálintot és a győztes csapatot

  • Nagy pozitívum, hogy a továbbra is fennálló járványhelyzet mellett, több bajnokság mellett most már az MK csapatok jelentkezése is növekszik. Az olimpiai ciklus legnagyobb részvételi számát produkálta a 2021. évi Magyar Kupa. Idén 14 csapat nevezett, míg ez a szám korábban  2018-ban és 2019-ben 12, míg 2020-ban 11 volt.
  • A női és férfi válogatott a Magyar Kupa második (döntő) hétvégéjén csatlakozott a sorozathoz, míg a további 12 csapat az erősorrendnek megfelelően kezdte meg a küzdelmeket az úgynevezett TKO (triple knock-out) rendszerben, ahol egy csapat a 3. vereségét követően esik ki véglegesen.

image_6483441 (1)image_6483441

  • A zárónapon került sor a Final Four küzdelmeire, ahol a legjobb négy csapat küzdött meg egymással a kupáért és az érmes pozíciókért. Ennek végeredményeként a tavalyi győztes Team Tatár csapata szerezte meg a negyedik helyet, akik pontgazdag mérkőzésen maradtak alul a Vasas Ice Ladies csapatával szemben. A döntőt 2021-ben kisajátította az FTC, ugyanis két csapata a Girl Jam és a DreamTeam küzdött meg egymással. Az utolsó endben egy hatalmas fordítással, 5 pont megszerzésével hódította el a címet az FTC Girl Jam csapata.
A győztes csapat tagjai: Nagy Tímea, Biró Blanka, dr. Halász Csilla (s), Biró Bernadett, tartalék: Gunzinám Zsanett, edző: Fóti Balázs
image_6483441 (2)
A győztes csapatot kérdeztük a versenyt követően:
Mi volt a csapat célja, elvárása a Magyar Kupa versenyei előtt?
A csapat célja a Magyar Kupán – mint mindig – elsősorban az volt, hogy jól érezzük magunkat és jól játszunk. Konkrétabb célkitűzésünk között szerepelt, hogy a versenyen induló női csapatokkal lehetőség szerint szoros meccseket játszunk, illetve ezeken a mérkőzéseken igyekezzünk felül kerekedni az adott ellenfélen. Minden meccset komolyan vettünk, minden ellenfél legyőzése komoly kihívás volt.
Mi volt a döntőbe jutás legnagyobb kihívása?
Az egyik legszorosabb meccsünk a regnáló női válogatott, a Vasas Team Szentannai ellen volt, itt az extra endben tudtuk csak eldönteni a mérkőzés eredményét.
A döntőt izgatottan vártuk, nagyon örültünk, hogy eddig eljutottunk és mindenképp nyerni szerettünk volna.
Milyen érzés volt a Saját egyesület Férfi csapatával döntőzni?
Örültünk, hogy az FTC férfi csapat jutott be a döntőbe, ez érdekes helyzetet teremtett számunkra, de a pályán csak azzal foglalkoztunk, hogy jól játszunk és lehetőleg mi irányítsuk a mérkőzést. Ez nem teljes mértékben valósult meg, de az utolsó endben az ellenfél hibáit kihasználva, a befejezőnk, Bíró Bernadett nagyszerű dobosával sikerült a mérkőzést megnyernünk. Nagyon büszke vagyok a lányokra, mivel az játék utolsó szakaszában is kitartóan küzdöttek, összpontosítottak, s emellett teljes összhangban tudtunk játszani.
A győzelem plusz motivációt adott a csapatnak, még lelkesebben készülünk tovább. Az év hátralévő részében folytatjuk a jeges edzéseket, emellett mindenki egyénileg erőnléti edzést is végez. Célunk, hogy az Országos Csapat Bajnokság női ágában minél jobb eredményt el tudjunk érni. Tudtuk meg dr. Halász Csillától.
Gratulálunk a győztes csapatnak.