Interjú a Olimpiai elő kvalifikációs hazai torna győztesével

A győztes párost Palancsa Dorottyát, Kiss Zsoltot és edzőjüket Palancsa Zoltánt kérdeztük a hazai versenyről és a felkészülés további terveiről.

  1. Milyen érzésekkel játszottad végig a Hazai OKT-t?

Biztos voltam benne, hogy egy nagyon szoros küzdelem lesz kettőnk között ez a verseny. Mivel a tétje óriási volt, így mindkét csapat megtett mindent, amit csak tudott a győzelem érdekében, ennek megfelelően szoros mérkőzéseken vagyunk túl.

  1. Mi volt a döntő, vagy sorsfordító pillanat a verseny alatt?

A verseny talán legmeghatározóbb pillanata a 4. mérkőzés megdobott utolsó köve volt. Azzal a győzelemmel tudtuk a mérleg nyelvét kiegyenlíteni, és 2-2-vel fordulhattunk az 5. meccsre a 3-1-es hátrány helyett.

  1. Edzőként mi a véleményed a verseny színvonaláról?


A mérkőzéssorozat színvonalát – az elmúlt évek OB döntőihez hasonlóan – csak a legjobb jelzőkkel lehet leírni. Mindkét páros teljesítményén látszott az elvégzett munka, a tökéletes koncentráció. Mindezt jól tükrözte a dobások világszínvonalú kivitelezése is. Az ilyen színvonalú mérkőzések és versenyek jelentős mértékben hozzájárulnak a magyar curlingsport fejlődéséhez!

  1. Mik az OQE felkészülés fontosabb feladatai, állomásai?

Most egy Lengyel WCT versenyen mérettetjük meg magunkat, ezt követően még 3 hetünk van befejezni a felkészülésünket a nemzetközi válogatóra. Ahogyan eddig is, úgy továbbra is rengeteg időt fogunk erősítő és curling edzéssel is tölteni, valamint a mentális felkészülésünkre is nagy figyelmet fordítunk majd. Elképzelhető, hogy verseny hiány miatt szervezünk egy rövid nemzetközi edzőtábort is.

 

  1. Az ismert csoportbeosztás tükrében mi a véleményed az ellenfelekről?

A nemzetközi kvalifikáción minden csapat nagyon erős lesz. Ahogy mi, úgy az összes többi ország is megpróbálja kihozni majd magából a maximumot. Tökéletes fókuszra és teljesítményre lesz szükség ahhoz, hogy sikerüljön a kvótaszerzés december elején.

 

  1. Milyen eséllyel indultok decemberben? Lesz-e magyar curlinges februárban az olimpián?

     

    Nagyon kemény küzdelemre számítok, hiszen 14 csapat között összesen 2 olimpiai kvótát osztanak ki! Viszont a felkészülési versenyeken és a Hazai OKT-n mutatott teljesítmény alapján joggal lehetünk bizakodóak egy történelmi sikerben.

Gratulálunk a győzelemhez és sok kitartást a felkészüléshez.