ALL IN kell szerdán!

Finnország ellen zárta szereplését kedden a Rókusfalvy Orsolya, Sándor Nikolett, Miklai Henrietta, Palancsa Dorottya (tartalék: Micheller Dorottya) összeállítású magyar női curling-válogatott az új-zélandi Nasebyben zajló világbajnoki kvalifikációs tornán. Az már hétfőn eldőlt, hogy a mieink továbbjutnak a rájátszásba, így most csak az volt a kérdés, hogy hányadik helyen. Ha sikerül legyőzni a finneket, akkor második, ha nem, akkor harmadik pozícióban. Előbbi esetben két, utóbbiban egy esélye lesz a csapatnak a vb-kvalifikációra.

A magyar csapat nagyon koncentráltan játszott, az ötödik end után 2-1-re vezetett, majd a nyolcadik játékrész után is még 4-4 volt az állás. A végjáték viszont az eddig veretlen, a rutinos Oona Kauste vezette finneknek sikerült jobban, akik végül 6-4-re győztek és ezzel megnyerték a csoportkört.Sajnos kikaptunk a finnektől, pedig most már a meccs elejétől koncentráltan játszottunk viszont még egy kis pontosság hiányzott a játékunkból. Büszke vagyok a csapatra, szépen küzdöttek végig. Holnap délután egy lövésünk lesz, mindegy hogy Kínát, vagy Finnországot kapjuk, győzni kell! – írta a helyszínről a csapat edzője, Palancsa Zoltán.

dori

A magyar válogatott skipje, Palancsa Dorottya – © WCF / Clare Toia-Bailey

A kiírás értelmében a csoportkör után az első három helyezett marad versenyben a vb-indulási jogért. Az 1-2 párosítás győztese egyből kijut a vb-re, ezen mérkőzés vesztese pedig kap még egy sanszot ugyanerre – a csoportkör harmadik helyezettje ellen. Szerdán helyi idő szerint reggel kilnctől finn-kínai meccset rendeznek, ezen párharc győztese ott lehet a márciusi dániai vb-n, a vesztes pedig Palancsa Dóriék ellen harcolhat majd ugyanezért. A magyar curling eddigi története szempontjából kulcsfontosságú találkozó magyar idő szerint szerdán hajnali 2.00-kor kezdődik!

Az utolsó forduló eredményei a női tornán: Lengyelország – Új-Zéland 10-9, Észtország – Hong Kong 10-4, Kína – Brazília 9-1

A csoportkör végeredménye:

Mérkőzés Győzelem Vereség
1 Finnország 7 7 Q
2 Kína 7 6 1 Q
3 Magyarország 7 5 2 Q
4 Brazília 7 3 4
5 Észtország 7 3 4
6 Hong Kong 7 2 5
7 Lengyelország 7 2 5
8 Új-Zéland 7 7