Alapozás Tatabányán

Alig ért véget a 2023/2024-es curling szezon, már ami a hazai versenyeket illeti, a Tatabányai tömegbázisunk ifjúsági sportolói Rozgonyi Gergő szakosztályvezetővel megkezdték a nyári “száraz” edzéseket beleértve az erőnléti-taktikai felkészülést.

Gergő szakmai vezetésével a tatabányai tömegbázison immár több szezon óta folyik következetes szakmai munka. Ezt mi sem mutatja jobban, minthogy idén is több országos bajnokságon vettek részt, illetve saját hatáskörben több kupát szerveztek a Tatabányai Jégcsarnokban. Versenyeztek egymással az általános és középiskolás tanulók, de az érdeklődők nyílt napon is részt vehettek.

Az utánpótlás tatabányán is fontos, ezért kiaknázva minden lehetőséget a Magyar Curling Szövetség 2024 nyarára is kölcsönadta street curling szettjét, melyet a tömegbázis tud használni. A szezont megelőzően curlingben is különösen, sőt egyre inkább fontos a megfelelő erő-állóképesség megszerzése, ezért Gergőék az öltözőkben alakítottak ki egy több állomásos “edzőtermet”. Itt tudják fejleszteni a curling taktikai elemeit, a söprési technikát, de különböző erőnléti feladatokat is teljesíteni tudnak.

További sok sikert kívánunk munkájukhoz!