A hétfőt már szeretjük

Hétfő este már mosolygósabb lehetett a magyar női curling válogatott, amely 1/2-es mérleggel indult neki a napnak, amely végén két újabb győzelmet könyvelhetett el. A skip Palancsa Dorottya vezette csapat (Miklai Henrietta, Sándor Nikolett, Micheller DorottyaHamvas Villő) reggel 10-3-ra győzött az eddig nyeretlen Litvánia ellen, az esti programban pedig Anglia ellen (9-4) húzta be a fontos pontokat.

“Na végre! Kezd összeállni a játék, egyre pontosabbak a dobásaink, és a taktikán is pontosítottunk picit. A mai két győzelem nagyon fontos volt az önbizalmunk szempontjából is. Most két fontos meccs következik a csoportot vezető törökök és olaszok ellen, utána tisztul a kép – mindenesetre most bizakodók vagyunk.” – írta a válogatott edzője, Palancsa Zoltán a helyszínről. Valóban, a neheze majd most jön, hiszen a következő két fordulóban az eddig egyaránt hibátlan (5/0-val álló) török és olasz csapat lesz az ellenfél. Amelyik csapat pedig fel szeretne jutni, annak ezen csapatok ellen is győzelemre kell játszania.

Le Gruyere AOP European Curling Championships 2019, Helsingborg, Sweden

A B-divízió hétfői eredményei a női tornán: Törökország – Szlovákia 7-4, Spanyolország – Anglia 6-2, Lengyelország – Fehéroroszország 11-4, Olaszország – Finnország 8-7, Olaszország – Litvánia 9-3, Finnország – Lengyelország 10-5, Szlovákia – Spanyolország 5-4, Törökország – Fehéroroszország 9-5

A magyar női válogatott menetrendje a helsingborgi Európa-bajnokságon:

november 19. kedd 14.00 Magyarország – Törökország

november 20. szerda 8.00 Magyarország – Olaszország

november 21. csütörtök 9.00 Magyarország – Lengyelország

november 21. csütörtök 19.00 Magyarország – Szlovákia