2024. évi Ifjúsági Vegyes-páros OB

A szezon utolsó országos bajnokságain nagyrészt az ifjúsági korosztályé lesz a főszerep. Ennek első állomása volt hétvégén az ifjúsági vegyes-páros szakág, melyet a Joó Linda – Kárpáti Árpád Álmos duó nyert meg!

A bajnokságra 5 páros nevezett, ahol round robin típusú alapszakaszt bonyolítottunk le. Az alapszakaszt követően a négy legjobb páros jutott a rájátszásba, ahol azonnal bronz mérkőzést és döntőt rendeztünk az alapszakasz helyezések alapján.

A bronzéremért két még ebben a korosztályban is fiatalabbnak számító Szurmay Emma – Ferenci Baján és a tatabányai bázisból nevelkedő Tószegi Boglárka – Rozgonyi Csaba páros küzdött meg egymással. Végül a friss Héraklész ifjúsági élsport programba bekerülő Szurmay-Ferenci duó nyerte meg a bronzérmet 9-4 arányban.

A döntő egyik párosa a 2024-ben Ifjúsági Téli Olimpián is járt Nagy Lola – Kárász Raul volt, míg a másik oldalon a Vasas kiválósága Joó Linda az SSC reménységével Kárpáti Árpád Álmossal alkotott duó került. Ezt viszonylag nagyobb különbséggel 8-3 arányban a Joó – Kárpáti vegyes-páros nyerte, ezzel megszervezve 2024 Ifjúsági Vegyes-páros OB bajnoki címét!

Végeredmény:
I. helyezett: Joó Linda – Kárpáti Árpád Álmos (Edzők: Jakab Zoltán, Varkoly Zoltán)
II. helyezett: Nagy Lola Olimpia – Kárász Benjámin Raul
III. helyezett: Szurmay Emma Erzsébet – Ferenci Baján Kán