2023. évi Női és Férfi Csapat Európa Bajnokság – 3. nap

Három a magyar igazság tartja a mondás, ez az EB 3. napján hatványozottan igaz volt, hiszen csapataink hármas győzelmi sorozattal zárták a napot!

A lányok indították a napot, akik kifejezetten fordulatos mérkőzésen verték meg Ausztriát. Az 5-0-ás kezdés után talán kicsit megnyugodtunk és ezt kihasználva a sógorok a félidőben már mehettek pihenni 6-5-ös vezetés tudatában. A magyar válogatott a 8. endben 6 ponttal megpecsételte a mérkőzés sorsát. Pontgazdag 12-9-es győzelmet arattunk.

Lányok után jöhettek a fiúk Észtország ellen. Nem számított ez sem könnyű mérkőzésnek, de meg kellett szerezni az első győzelmet. Az első félidő még kiegyenlített volt, de a másodikban már csak hozzánk került pont az eredményjelzőre, így 10-4-el sikerült megnyerni a találkozót.

Nap végén újra a lányokon volt a fókusz, most épp Angliával néztek farkasszemet. Itt is a találkozó végén remekeltünk és a 9. endben szerzett 4 pont a találkozó végét is jelentette, győztünk 9-4-re!

A női mezőny rendkívül szorosan alakul 5 forduló után, mert négy csapat is 4/1-es mutatóval áll, viszont közvetlen mögéjük felzárkózott Magyarország. A férfiak a győzelem ellenére a hátsó régióban tartózkodnak továbbra is 1/3-as mutatóval.

A magyar csapatok mérkőzési magyar idő szerint:

Nők:
November 21. 10:00 Magyarország – Litvánia
November 22. 9:00 Magyarország – Szlovákia
November 22. 21:00 Magyarország – Belgium
November 23. 20:00 Szlovénia – Magyarország

Férfiak:
November 21. 20:00 Magyarország – Lengyelország
November 22. 13:00 Magyarország – Lettország
November 23. 20:00 Portugália – Magyarország

Élő eredménykövetés ITT.

Sok sikert kívánunk a továbbiakban!