2022. évi Vegyes-csapat Világbajnokság – 8., utolsó nap

Végetért a 2022. évi Vegyes-csapat Világbajnokság, ahol a magyar válogatott 9. helyen végzett. A dobogó legfelső fokára Kanada állhatott fel, második helyen Skócia, míg harmadikként Svájc végzett.

A magyar csapat kiesése után a negyeddöntő mérkőzései a következőképp alakultak:
Svájc – Japán: 6:5
Finnország – Kanada: 6:9
Skócia – Németország: 6:5
Norvégia – Svédország: 3:8

Így az utolsó napon az elődöntőben Svájc és Kanada, valamint Skócia és Svédország csapott össze.

Az előbbi esetében az 5. endig adok-kapok játékkal kiegyenlítetten zajlott a mérkőzés, amikor is a 6. endben Kanada 5 pont írásával eldöntötte a mérkőzést, így a 4:4-es eredményről hirtelen 9:4-es végeredmény született a javukra.

A skót és svéd párbajnál ugyan az első endben már 3 pontot szerzett Svédország, de a következő pontjukig egészen a 7. endig kellett várni. Addig csak a skót csapat szerzett 1-1-2-1 pontot, majd a svédek szépítettek 2 ponttal, így kialakult az 5:5-ös állás a 8. end végére. Az extra endben végül a házigazdának sikerült megszereznie az utolsó, mindent eldöntő 1 pontot, ezzel beállítva az 5:6-os végeredmény.

A bronzéremért Svájc és Svédország küzdött, amit egy kiegyenlített és szoros mérkőzést követően Svájc vihetett haza. Svédország ezzel 4. helyen zárta a világbajnokságot.

A döntő 4. endjében 4:4-es állásnál még bizonytalan volt, hogy kit fog megilletni a díszes első hely, de Kanada szép utolsó menetelével (1-1-1 pontok megszerzésével) végül 7:4-re győzte le a házigazda, Skóciát. Kanada ezzel megnyerte a 2022. évi Vegyes-Csapat Világbajnokságot!

Még egyszer gratulálunk a magyar vegyes-csapat válogatott szerepléséhez és már szorítunk a november 2-án utazó kerekesszékes vegyes-csapatnak, akik november 4-10. között a 2022. évi Kerekesszékes Csapat Világbajnokságon mérettetik meg magukat!

 

#curling #WMxCC2022 #WWhBCC2022

Fotó: WCF/ Ansis Ventins