2022. évi Vegyes-csapat Országos Bajnokság

2022. január végén-február elején két hétvége folyamán került lebonyolításra a Vegyes-csapat Országos Bajnokság.

 

A koronavírus járvány sajnos megmutatta magát többször is, először az FTC HammerTime-nak kellett visszalépnie még az első hétvégét megelőzően, míg a SSC Mix I. csapata a második hétvégét megelőzően továbbjutó helyről volt kénytelen kiszállni. 7 nevezett csapatból, így 5-en versenyeztek a rájátszásba kerülésért, ahol a legjobb négy közül egy elődöntő, döntő lebonyolításban került kiosztásra az országos bajnoki cím sorsa, valamint a további érmes helyezések.

 

Az alapszakaszt veretlenül zárta az élen a tavalyi bajnok Vasas Mix csapata, mögöttük sorrendben a Team Tatár, UTE Sliding Mix és az SSC Mix II. csapata végzett.
Az 1-4 küzdelmeiben, óriási meglepetésre az SSC Mix II. bizonyult jobbnak, 7-5-re legyőzve a címvédőt. A másik elődöntőben érvényesült a papírforma és a Team Tatár jutott döntőbe 6-3-as végeredményt követően.

 

A bronz mérkőzésen aztán a Vasas Mix nagy arányú 14-4-es győzelmet aratott az UTE Sliding Mix ellen, míg a döntő, kvalifikáló országos bajnokság révén, a szokásoknak és szabályoknak megfelelően az egyik csapat második győzelméig tartott. Ezt a Team Tatár nyerte meg 2-0-ra (első meccs: 8-2, második meccs: 8-3), de a képek alapján a döntőt követően is két boldog csapatot láthattunk.

 

III. helyezett: Vasas Mix – Dencső Blanka, Szabó Gergely, Szekeres Ildikó, Nagy György. Edző: Shane Tusup
II. helyezett: SSC Mix II. – Kiss Gyuláné, Kárpáti Árpád Álmos, Flank-Tanító Dorottya, Bajusz József. Edző: Miklós Nándor
I. helyezett: Team Tatár – Kalocsai-van Dorp Vera, Kalocsay Ottó Dániel, Szentannai Ágnes, Tatár Lőrinc. Edző: Rókusfalvy András

 

Gratulálunk a dobogós csapatoknak és jó felkészülést kívánunk a Team Tatár csapatának a 2022 őszén esedékes Vegyes-csapat Világbajnokságra.