2022. évi Női és Férfi Csapat Európa Bajnokság – 6./7. nap

A férfi és női csapatnak is véget ért az idei Európa Bajnokság. Az alapszakasz végén a nők a 9. helyen végeztek, ezzel a B ligába leesve, a férfiak pedig a 10. helyen, közvetlenül Litvánia és Portugália előtt.

A női csapatnak korábban, 23-án volt esedékes a két utolsó mérkőzése. A délelőtti meccset Skócia ellen játszották, ahol sajnos nem sikerült a pontos és precíz játékukkal versenybe szállni, a végeredmény 10:1 lett az ellenfél javára. Ellenben a délutáni mérkőzéssel méltóképp tudták zárni az EB szereplésüket, amivel az előzetesen meghatározott céljaikat is teljesítettek, 9:7-re győzedelmeskedtek a lettek ellen!

Edzőjük, Fóti Balázs így értékelte a mérkőzést és röviden a szereplésüket:
„Ők ugyanolyan amatőrök mint, mi vagyunk és nagyon elfáradtak a torna végére. A mi kondink jobb volt köszönet ezért Tóth Péternek a Fradi erőnléti edzőjének. Sikerült a jégre vinni a tudást, amivel rendelkezünk és 70% feletti csapat teljesítménnyel zárni ezt a mérkőzést köszönet ezért Haraszti Ilona sportpszichológusnak. Köszönjük a családi szurkolótábornak a drukkolást óriási erőt adtak. Mi jöttünk le utoljára a jégről és a teljes csarnok szimpátiáját élvezhettük, felejthetetlen emlék marad. Szorosabb mérkőzéseket akartunk játszani, de ez az eredmény a realitás profik ellen. Sokat tanultunk, rengeteg tapasztalatot gyűjtöttünk és nagy élményekkel térünk majd haza.”

Gratulálunk a magyar női csapatnak a versenyen nyújtott szereplésükhöz!

image_50750977image_50725121

A férfi csapatnak tegnap ért véget az alapszakaszban az EB részvétel. 23-án Franciaország ellen léptek jégre, ahol az első pont csak a 4. endben került fel az eredményjelzőre a franciák részéről, amire a magyarok egyből 2 ponttal válaszoltak. Eddigi a pontig szorosan tudták tartani az ellenfél csapatot, amit a frissen élezett és jól forduló kövek is segítettek. Innentől viszont néhány hibát ejtve, már nem tudták az eddigi kiélezett játékot tartani, a franciák bizonyultak jobbnak és 8:2-vel zárták le a mérkőzést.

Tegnap az utolsó mérkőzésüket Portugália ellen játszották. A köveket és azok fordulását itt is dicsérte a magyar csapat, amit ők jobban tudtak kezelni és kihasználni, mint az ellenfél csapat. A magabiztos játék beérett a meccs végére, ugyanis 11:3-ra a férfi csapat is megnyerte utolsó mérkőzését. Az előzetes céljuk a B ligában való bennmaradás volt, amit sikeresen elértek a 10. hellyel.

Gratulálunk a férfi csapatnak az EB szereplésükhöz!

férfi válogatott

A Európa Bajnokság további menete:
A női A liga elődöntőjébe az Olaszország és Svájc páros, valamint Dánia és Skócia páros jutott. Végül 9:5-tel Svájc és 11:3-mal Dánia kvalifikálta magát a döntőbe. A bronz mérkőzést ma délután 2-kor játssza Olaszország és Skócia. A döntő 26-án esedékes Dánia és Svájc felállásban.

A férfi B ligában pedig egyenes ágon jutott tovább az elődöntőbe Finnország és Hollandia, a bejutásért pedig Franciaország-Írország és Wales-Lettország küzdhet ma délután 1-kor. A B ligából kieső pozícióban lévő országok is ebben az időpontban mérkőznek a bennmaradásért, akik név szerint Ukrajna, Belgium Szlovénia és Észtország. Az elődöntőket ma este 7-kor játsszák a csapatok, a döntőkre pedig holnap reggel 9-kor kerül sor.

 

Még egyszer gratulál a Magyar Curling Szövetség a csapatoknak és edzőiknek!

 

Kép: WCF/ Ansis Ventins, Celine Stucki

#curling #ECC2022