VB 5. nap: A skótok továbbra is veretlenek…

Legnagyobb sajnálatunkra a magyar vegyes-páros válogatottnak sem sikerült elvenni Skócia veretlenségét a svájci Vegyes-páros Világbajnokságon.

Szekeres Ildikó és Nagy Györgyre az 5. napon az eddig makulátlan mérleggel rendelkező skót páros várt. A mérkőzésen a skótok valamennyi általuk megnyert endet több ponttal abszolváltak, ezek közül különösen fájó az 5. end, ahol 5 pontot is szereztek. A mérkőzés 10-4-es állással a 6. endet követően fejeződött be.

 

Az alapszakasz zárónapján először az Amerikai Egyesült Államokkal találkozunk, míg este Csehország ellen mérkőzünk meg.

 

A magyar páros jelenleg a csoportjában kicsit lejjebb csúszva, holtversenyben az V. helyen áll Ausztráliával és Csehországgal együtt. Skócia és Kanada az utolsó nap küzdelmeitől függetlenül már kvalifikálta magát a rájátszásba, így egy kiadó hely maradt már csak.

World Mixed Doubles Curling Championship 2022, Geneva, Switzerland

Szenior válogatottunk 4. napi késő esti mérkőzése Csehország ellen zajlott, ahol 8-1-es ellenfél vezetésnél még sikerült visszakapaszkodnunk, de 8-5-nél tovább már nem sikerült, így a csapat vesztes mérkőzéssel a háta mögött készülhetett a mai Norvégia elleni párharcra. A mérkőzésen lejátszott hét end, mondhatni kiegyenlített volt, ha nem lett volna a 4. end, amikor is az északiak 5 pontot írtak. Ez rányomta a bélyegét a mérkőzésre és a 11-5-ös végeredményre.

 

Szenior válogatottunk szintén holnap fejezi be az alapszakaszt, ahol a sereghajtó angolokkal találkoznak 12:00-kor. A magyar csapat 1-4-es mérleggel jelenleg a VI. helyen tartózkodik.

 

Játék!
A mai kérdésünk Facebookon és Instagramon található!

 

Kép forrás: WCF Céline Stucki, Ansis Ventins