WJBCC 2022: 1. nap – Váratlan fordulat

A Világbajnokság első napja nem épp úgy indult az elszánt magyar ifi csapat számára, mint ahogyan azt szerették volna.

A válogatott csapatkapitánya ma reggelre virradóan hőemelkedéssel ébredt, aminek következményeként ismét COVID tesztet kellett végeznie. Ennek eredménye negatív lett, viszont a nap további részében romlott az állapota.

„Látszott, hogy a szlovénok elleni meccset a csapat kénytelen lesz nélküle megvívni. Délutánra már, komolyabb láza miatt az egész csapatot újabb tesztre kötelezték.” – nyilatkozta Rókusfalvy András.

A csapatkapitány tesztje újra negatív lett, váratlan fordulatként viszont a csapat egyik tagjáé pozitív. A WCF által előírt COVID protokoll végett a csapat és edzőjük azonnal ideiglenes karanténba került.

„Természetesen a szlovénok ellen nem állhattunk ki és várnunk kellett, hogy a rendezők megszervezzenek egy PCR tesztet a teljes csapat számára. Ehhez a csapatért külön busz jött, hogy bevigye Helsinkibe egy autós teszt állomásra. Ennek eredménye kedd reggelre lesz meg, és ha mindenki negatív, akkor a kedd kora délutáni Brazília meccsre már kiállhat a csapat. Ebben bízunk és várjuk a reggeli teszteredményeket!” – fejtette ki bizakodva András.

Ezúton is mihamarabbi jobbulást kíván az MCSZ az érintetteknek és további tünetmentességet az egész csapatnak!

Bízunk a negatív teszteredményekben!