Winter Youth Olympic Games 2024

Január 19. és február 1. között rendezik meg az idei IV. Téli Ifjúsági Olimpia (YOG), ahol ifi duónk méretteti meg magát vegyes-páros szakágban január 26-tól. A játékok ma a vegyes-csapat szakággal kezdődnek és egészen január 25-ig tartanak.

Nagy Lola Olimpia és Kárász Raul edzőivel, Nagy Gyöngyivel és Jakab Zoltánnal utazott ki a versenyre Dél-Koreába, Gangwonba.

A csoportkiosztásnál az A csoportba kerültünk az alábbiak szerint:
A csoport: Kanada, Csehország, Nagy-Britannia, Magyarország, Korea, Nigéria
B csoport: Norvégia, Katar, Szlovénia, Svédország, Ukrajna, USA
C csoport: Brazilia, Kína, JApán, Lettország, Új-Zéland, Törökország
D csoport: Ausztria, Dánia, Németország, Olaszország, Kazahsztán, Svájc

Nagy Gyöngyi, a csapat edzője válaszolt néhány kérdésünkre a kiutazásuk előtt:
Hogyan alakult a páros összhangja a felkészülés végére? Mire fektettetek ezúttal nagyobb hangsúlyt, annak fényében, hogy Lola és Raul már régóta versenyzik együtt?
A páros összhangja alapvetően jó, így ezt csak erősítette a felkészülés jó hangulata. A fő hangsúlyt a mentális felkészülés jelentette, a versenyekre való ráhangolódással, versenytapasztalat megszerzésével.

A Magyar Olimpiai Bizottság- MCSz plusz támogatása miként segítette tovább az alap felkészüléseteket?
A támogatást két versenyre és két edzőtáborra tudtuk felhasználni, ami a páros felkészítését nagyban segítette a versenyhelyzetek megtapasztalásában, az új jég felismerésében, új ellenfelekkel kapcsolatos tapasztalatok megszerzésében. A felkészülés edzőtáborral kezdődött, majd két rangosabb verseny következett, végül egy edzőtáborral zárult, ahol már az utolsó simítások történtek meg. Sikerült, az egyéb versenyek mellett, a YOG-ra is jól összeállítani a felkészülést.

Milyen célokkal és tervekkel utaztok ki a versenyre?

A felkészülésünk alatt, lehetőségeinkhez mérten, elvégeztük azt a munkát amit el tudtunk végezni. A csapat szépen fejlődött a felkészülés alatt, egyre magabiztosabban telt a jégen az idő. Bár a korosztályos mezőnyt nem ismerjük, így nehéz az esélylatolgatás, de mindenképpen az éremszerzés lenne az elsődleges cél.

A mérkőzéseik magyar idő szerint az alábbiak szerint alakulnak:
2024. január 26. 10:00 Magyarország – Nigéria
2024. január 27. 02:00 Magyarország – Csehország
2024. január 28. 10:00 Magyarország – Kanada
2024. január 29. 06:00 Magyarország – Korea
2024. január 30. 02:00 Magyarország – Anglia

Élő eredménykövetés ITT.

Hajrá fiatalok, hajra magyarok!