Winter World Masters Games – 6-7.nap

Bronzérmet szerzett a 2024. évi World Winter Masters Games-en Magyarország a Szabó Enikő, Miklós Nándor, Patonai Ágnes, Fóti Balázs összeállítású vegyes-csapat.

Szombaton a negyeddöntőkkel indult a rájátszás, ahol Magyarország az USA 1-es csapatával találkozott. Kiváló rajttal és folytatással, végig magabiztos játékkal jutottunk az elődöntőbe.

A negyeddöntőkkel kapcsolatban, így számolt be a csapat:
“A negyeddöntőkre kiváló hangulat alakult ki a csarnokban, a lelátón megjelentek a nézők, akik buzdítottak a csapatokat. Örömünkre a hajrá Magyarország volt a leghangosabb 🙂

Izgalmasan alakultak a meccsek, kicsin múlt, hogy minden párharcból a mi alapszakasz csoportunkból kerüljön ki a legjobb 4 mezőnye, végül az amerikai összecsapást extra endben a másik csoportból érkező USA 2 nyerte, aki az elődöntős ellenfelünk lesz. Legnagyobb örömünkre a mérkőzés után Kate Caithness a WCF korábbi elnöke kívánt nekünk sok sikert az esti meccshez.”

Eredmények:
USA1 3-11 Magyarország
USA3 6-7 USA2
India 9-1 Kanada2
Kanada1 8-6 Svájc1

Az amerikai délelőtt után amerikai folytatás következett a mienknek, hiszen Magyarország – USA 2 és Kanada 1 – India találkozókat rendeztek.

Nagyon hektikus mérkőzés volt, repkedtek a nagy pontszámú endek, amely adok-kapokból sajnos most nem mi jöttünk ki győztesen. 10-8-as eredménnyel az USA 2-es csapata jutott a döntőbe, míg mi a bronzéremért küzdhettünk meg vasárnap.

Eredmények:
Magyarország 8-10 USA2
Kanada1 6-5 India

A döntőben a két észak-amerikai óriás küzdelmét minimális különbséggel a juharlevelesek nyerték. Végeredmény: Kanada1 6-5 USA2

A bronzmérkőzésen a csoport mérkőzéshez hasonló végkimenetelű eredmény született, ugyanis 5-3-ra sikerült felülmúlni az indiai csapatot.

Ezzel a Szabó Enikő, Miklós Nándor, Patonai Ágnes, Fóti Balázs összetételű vegyes-csapat válogatott bronzérmet szerzett a 2024. évi World Winter Masters Games-en.

Végeredmény:
I. helyezett: Kanada 1
II. helyezett: USA 1
III. helyezett: MAGYARORSZÁG