WCT-versenyt nyert a Palancsa-Kiss páros

Ezen a hétvégén a németországi Geisingben rendeztek versenyt a World Curling Tour (WCT) sorozat keretein belül a vegyes párosok számára, ahol egyetlen magyar páros szerepelt. A kétszeres világbajnok Palancsa Dorottya – Kiss Zsolt duó már a januári országos bajnokságra készülve lépett jégre és szép sikert ért el a német kisvárosban.

Pedig nem indult könnyen a verseny a magyar páros számára, a csoportkörben ugyanis két vereséget is szenvedtek és a tie-breakerekben sem tudtak igazán “beindulni”. Az egyenes kieséses szakaszban viszont lényegesen jobban ment a Palancsa-Kiss párosnak, amely a legjobb nyolc között a cseh Jelinkova- Miholak páros ellen úgy nyert 5-4-re, hogy az utolsó három (!) endet egyaránt ellopta. A geisingi torna elődöntőjében az orosz Venevtseva – Groshev páros ellen 6-4-re sikerült nyerniük, majd a fináléban egy másik orosz páros, a Morozova – Goryachev duó ellen 8-6-ra sikerült nyerniük, méghozzá úgy, hogy a negyedik endben – az ilyen szinten szokatlannak számító – öt pontot írt a magyar páros.

“Eléggé szenvedősen indult a versenyünk, rögtön az elején két vereséggel kezdtünk, de szoros meccseken kaptunk ki. A harmadik csoportmérkőzésen szerencsére mindketten jobban játszottunk. Aztán visszatért a hektikus játékunk, egyszer én, egyszer pedig Dóri játszott rosszabbul. De aztán amikor igazán kellett, akkor szerencsére összejöttek a köveink. A nyolc között már jobb játékot tudtunk nyújtani. A döntőben a negyedik end kulcsfontosságú volt, ami rajtunk sokat lendített, az ellenfelet pedig visszavetette. Elég nehéz jégen játszottunk a geisingi tornán, éppen ezért volt nagy öröm, hogy sikerült nyernünk. A végére talán már jobban is olvastuk a jeget, mint ellenfeleink” – fogalmazott a torna megnyerése után Kiss Zsolt.

Ez volt a Palancsa Dorottya – Kiss Zsolt páros negyedik győzelme a WCT-sorozat történetében, korábban a hollandiai Zoetermeerben (2016) illetve Pozsonyban (2016, 2019) is sikerült már nyerniük ilyen szintű curling viadalon.

75481806_987346618293073_6481371448010080256_n