Vasas pólósok a jégen

Tavaly márciusban a BVSC női vízilabda csapata, idén ősszel pedig a Vasas férfi pólósai döntöttek úgy, hogy testületileg próbálják ki a curling sportágat. A csapatépítőnek is kiváló programról a klub honlapja tudósított részletesen az ALÁBBI LINK-en.

Nem akárkik avatták be a sportág rejtelmeibe a csapatot, hanem a vegyes csapat világbajnokságról a minap történelmi 5. hellyel hazatérő Szekeres Ildikó (ő Nagy Györggyel vegyes párosban vb-ezüstérmet is szerzett már korábban, és évek óta stabil tagja az élmezőnynek ebben a szakágban) valamint Dencső Blanka, szakosztályunk – szintén vb-5. helyezett – vezetője, aki a szerdai móka elején röviden összefoglalta a srácoknak a curling szabályait, technikai részleteit, valamint felkészítette őket arra, mire számíthatnak a jégen.

A feszült figyelem után jött az éles gyakorlás, amelyben már Patonai Ágnes (ugyancsak klubunk versenyzője) és Kalocsay Ottó (szintén válogatott curlinges, őt az UTE-től „vettük kölcsön”) is közreműködött, a fiúk ugyanis négy csoportra osztódtak. (Fotó: Vasas Attila, szöveg: Dobos Sándor)