WCT-vegyes páros verseny Budapesten

Csütörtöktől vasárnapig (március 14-17.) Budapesten, a Kamaraerdei Curling Csarnokban kerül megrendezésre a Curling Világkupa sorozat következő állomása a XII. ISS WCT Westbay Kupa – Hungarian Mixed Doubles Curling Championship. A Pjongcsangban megrendezett téli olimpián a vegyes páros curling először került megrendezésre. Ebben a versenyszámban a magyarok az elmúlt években két világbajnoki címet (2013, 2015), valamint világbajnoki ezüstérmet (2009) is szereztek. A budapesti verseny közvetlen felkészülési viadal az áprilisban megrendezésre kerülő norvégiai világbajnokság előtt, ahol kétszeres világbajnok párosunk (Palancsa Dorottya – Kiss Zsolt) fogja képviselni a magyar színeket.

A mostani budapesti résztevevők között orosz, kínai, lengyel, francia, dán, skót és természetesen magyar párosok is lesznek. A legtöbb ország a stavangeri világbajnokságon résztvevő párosával képviselteti magát Budapesten.

ilkdi verseny

Az idei Westbay Kupán hét nemzet 16 vegyes páros indul, köztük világbajnok és világbajnoki érmes csapatok is. A küzdelmek csütörtökön délután 16 órakor kezdődnek el, a döntőre vasárnap délután 14:00 órakor kerül majd sor.

További információ a versenyről: www.hmdcc.hu

Az eredmények online követhetők az ALÁBBI LINKEN illetve TV-közvetítés is látható bizonyos mérkőzésekről az ALÁBBI OLDALON.