Vegyes-páros OQE: 0. és 1. nap

A Vegyes-páros Olimpiai Kvalifikációs Torna a Hollandiai Leeuwardenben kerül megrendezésre 2021. december 5-9 között. A Tornán 14 nemzet párosa küzd a még kiadó két Olimpiai kvótáért, melyért Magyarország képviseletében az Udvardi-Palancsa Dorottya – Kiss Zsolt (Edző: Palancsa Zoltán) páros küzd.

A csoport: Ausztrália, Dánia, Magyarország, Németország, Oroszország, Spanyolország, Törökország

B csoport: Amerikai Egyesült Államok, Észtország, Finnország, Japán, Korea, Lettország, Új-Zéland

0. nap

A csapat pénteken érkezett meg az Olimpiai Kvalifikációs Torna helyszínére, ahol igazi szélsőséges időjárás fogadta őket: eső, hideg és viharos szél. Protokoll szerint a csapat egy azonnali COVID-tesztelésen esett át, aminek az eredménye mindhármuk esetében negatív lett!

Szombaton délelőtt tartották meg a versenyt megelőző szokásos team meetinget, míg délután már hivatalos edzésen, majd fotózáson vett részt a csapat. A beszámoló szerint, a jég viszonylag gyors, viszont most még kevésbé fordul, mint a világversenyeken általában szokott.

1. nap

„Ma két nehéz meccsen vagyunk túl – felemás érzésekkel. Az első mérkőzésünkön nagyon jól sikerült kiismerni a jeget, precízen játszottunk és ennek megfelelően végig irányítottuk a mérkőzést. A 2. endben volt egy nehéz pillanat, amikor a németek nagyon jól álltak, de Dóri remek dobására már nem volt válaszuk. A félidőben már 6-0 volt a javunkra, szünet után kicsit közelebb jöttek, de a végén ismét remekeltek Zsolték (8-2).

Az esti meccset másik jégen játszottuk, sajnos szó szerint. Sokkal többet fordult mindkét oldal, amit ellenfeleink jobban kihasználtak. Bár az elején még sikerült lopnunk egy pontot, a második endben több kisebb hibát követően az orosz páros 4 pontot írt. Ez meghatározta a mérkőzés további menetét. Az orosz férfi játékos remekül rombolta a nehezen felépített állásokat, nekünk viszont kockáztatni kellett, de ez ma este nem jött be (3-9).” – értékelt Palancsa Zoltán, a páros edzője.

Hétfőn egy mérkőzés vár a párosra, 14:30-tól Spanyolország ellen lépnek jégre, ahol a pikantériáját az jelenti, hogy a páros korábbi edzője irányítja jelenleg a spanyol gárdát.

A páros további csoportmérkőzései:

December 6. 14:30 – Spanyolország – Magyarország

December 7. 9:00 – Magyarország – Törökország

December 8. 10:00 – Magyarország – Ausztrália

December 8. 19:00 – Magyarország – Dánia

Dorottya-Palancsa-300x300 Zsolt-Kiss-300x300