Vb-elődöntős a női junior válogatott!

Bravúros mérkőzéssel folytatta szereplését a finnországi Lohjában zajló junior B-világbajnokságon a magyar női csapat. A Nagy Laura, Nagy Laura Karolina, Dobor Regina, Joó Linda (skip), Bartalus Anna összeállítású csapat az eddig veretlen Dánia ellen játszott a negyeddöntőben, ahol sokáig úgy tűnt, hogy az esélyesebb dánok a csoportkör zárásához hasonlóan ezúttal is nyernek. Az első három endben nem született pont, majd a dánok óvatos játékkal írtak egyet, az ötödik játékrészben pedig lopni is tudtak.

0-2-nél a hatodik endben sikerült felírni a táblára az első magyar pontot, utána pedig parádés magyar hajrá következett. A hetedik endben sikerült egyet lopni, amivel 2-2-re alakult az állás. Utána azonban a befejező endnek ismét úgy mehettek a csapatok, hogy a dánok a befejezők. Ez azonban nem zavarta a mieinket, sikerült ismét (!) lopni Joó Lindáéknak, így hatalmas bravúrral a magyar csapat nyerte 3-2-re a negyeddöntőt. A magyar junior válogatott készülhet az elődöntőre, ahol az angolokat 10-5-re legyőző Oroszország lesz az ellenfelük csütörtökön reggel kilenc órakor!

dan3

A női torna negyeddöntőinek eredményei: Magyarország – Dánia 3-2, Oroszország – Anglia 10-5, Skócia – Németország 7-4, Japán – Lengyelország 7-5. Az elődöntőben magyar-orosz és skót-japán mérkőzéseket rendeznek a női tornán.

A magyar fiú csapat szerdán már nem lépett jégre és sajnos a folytatásban sem fog. Csoportjuk záró fordulójában ugyanis az oroszok 7-6-ra legyőzték Szlovákiát, így a 4/3-as mérleggel záró csapat a negyedik helyen végzett a B-csoportban (csak az első három folytathatja a vb-t), így sajnos nem jutott tovább az egyenes kieséses szakaszba.