Újpesti bajnokok

Hétfőn este véget ért a magyar curling csapatbajnokság a Kamaraerdei Curling Clubban. A még tavasszal indult (és a vírushelyzet miatt félbeszakadt) alapszakaszt a hétvégén zárták le a 6-6 női és férfi csapat, hétfőre pedig már a két nyert mérkőzésig tartó finálékat is megrendezték – a járványhelyzetnek megfelelően nézők nélkül…

Mindkét nemnél már estére eldőlt a bajnoki cím, így nem volt szükség az esetleges mindent eldöntő harmadik (már keddre tervezett) párosításra. A nőknél sorozatban hetedszer is a kétszeres vegyespáros világbajnok, Palancsa Dorottya vezette csapat szerezte meg a bajnoki címet, amely a fináléban előbb 10-7-re, majd 12-4-re győzött az FTC Girl Jam együttese ellen. Az UTE Team Palancsa csapatában Sándor Nikolett, Miklai Henrietta, Micheller Dorottya és Hamvas Villő játszottak a fináléban, a csapat a csoportkör utolsó fordulójában (már biztos alapszakasz győztesként) elszenvedett veresége mellett minden további találkozóját megnyerte a csapatbajnokságon.

palancsa

Zsinórban hetedik bajnoki címünket ünnepelhetjük a női csapattal ezen a furcsán hosszúra nyúlt OB-n. A tavaszi veretlen széria után már egy győzelem is elég volt ahhoz, hogy első helyen jussunk az elődöntőbe. Ezt követően két nehéz győzelemmel bejutottunk a döntőbe. Az FTC Girls Jam elleni döntő két győzelmének aránya (10-7 és 12-4) nem tükrözte, milyen szoros küzdelemben tudtuk megvédeni a bajnoki címet. Mind az öt lány és ezáltal a csapat is sokat fejlődött az elmúlt hat nap alatt. Csapatunk hatodik tagja, Rókusfalvy Orsolya ideje jelentős részét újszülött kislányának szentelte, ezért csak csökkentett edzésmunkát tudott elvégezni, de vele együtt teljes a csapat. A rövid egy hónap felkészülési idő alatt a lehetőségekhez képest jelentős munkát sikerült elvégeznünk, ami most elégnek bizonyult a címvédéshez, de ellenfeleink is folyamatosan fejlődnek, ezért nem állunk meg, nyakunkon a jövő évi OB – remélhetőleg már újra maszk és speciális óvintézkedések nélkül! Köszönjük az UTE-nak az egész éves támogatást, az ASHAM-nek a felszereléseinket és a VIWA víznek felkészülésünk segítését! – nyilatkozta a csapat felkészülését segítő edző, Palancsa Zoltán.

A férfiaknál a Kiss Zsolt vezette UTE Férfi 1. csapata veretlenül (9/9 mérkőzést megnyerve) menetelt végig a 2020-as bajnokságon. A Tatár Lőrinc, Kispataki Viktor, Callum Macfarlane, Dr Balázs Dávid, Czermann Kristóf, Kiss Zsolt összeállítású csapat a hétfőn este zárult döntőben előbb 9-3-ra, majd 10-7-re győzte le az FTC Dream Team csapatát. Kiss Zsolték ezzel a sikerrel visszaszerezték a bajnoki címet, a vegyespárosban világbajnok skip pedig hatodik bajnoki címét szerezte meg ebben a szakágban. A hölgyek mezőnyében egyébként a Vasas Nők néven futó csapat, a férfiak között pedig a szintén a piros-kék klubot képviselő G-Force együttese lett a csapatbajnokság bronzérmese.

kisszsolt

Normál esetben a magyar csapatbajnokság győztesei a novemberi Európa-bajnokságon képviselhették volna a magyar curlinget, az eseményt azonban a Curling Világszövetség (WCF) döntése értelmében törölték. Nemzetközi mezőnyben sajnos nem fogunk tudni indulni a csapattal, de mindig jó érzés megnyerni az ob-t. Kicsit sok volt a bizonytalanság a csapat körül, a jelenlegi helyzet sem optimális, de örülök hogy így is nyertünk. Meccsről meccsre jobb játékot mutattunk, az utolsó meccsen volt részemről pár hiba, de jókor dobtuk meg a fontos köveket, és a végén szépen végigvittük a vezetést – fogalmazott a bajnoki cím megszerzése után Kiss Zsolt.

A magyar curlingsport eddigi bajnokainak listája az ALÁBBI LINK-en található.

2020 – curling csapatbajnokság – végeredmény:
Nők: 
1.UTE Team Palancsa 2.FTC Girl Jam 3.Vasas Nők.
Férfiak: 1.UTE Férfi 2.FTC Dream Team 3.Vasas G-Force