Tökéletes nap St. Gallenben

A női csapat németek elleni sikeres bemutatkozása után este a férfiak is sikerrel vették az első akadályt a curling Európa-bajnokság B-csoportjában. Pedig nem tűnt ennyire egyszerűnek a feladat, hiszen az az angol csapat volt az ellenfél, amely az utóbbi időszakban többször is legyőzte a mieinket. A Fóti Balázs, Riesz Gábor, Varga Balázs, Ézsöl Gábor, Kalocsay Ottó Dániel összeállítású férfi együttes.remekül kezdett, már az első endben két pontot írt, majd három játékrész után 4-1-re vezetett. Az angolok ugyan közelebb jöttek, a meccs felénél azonban 4-3-ra a Jégmadarak vezettek.

A hatodik endben megint kettőt írt a csapat, így a magyar-angolon mindig jó emlékeket idéző 6-3-as állás állt jó ideig az eredményjelzőn. Természetesen nem maradhatott ennyi az állás, hiszen még sok idő volt hátra. A meccs azonban már a nyolcadik endben eldőlhetett volna, amikor a lenti interjúban is részletezett incidens zavarta kicsit a játékot, az angolok az újradobott kövükkel megőrizték esélyüket az egyenlítésre Ebből szerencsére nem lett semmi, így a 2007-es (Füssen) valamint a 2010-es és 2014-es , egyaránt Champéryben rendezett Eb-k vereségei után végre sikerült legyőznie Riesz Gáboréknak az angolokat, akikkel szemben még így is negatív (3-4) az örökmérlege a magyar férfi csapatoknak.

A végén 9-6-os magyar siker született és ahogy Riesz Gábor, a válogatott skipje fogalmazott, ezzel végleg “lejött rólunk az átok” az angolokkal szemben.

A B-osztály magyar érdekeltségű csoportjának eredményei:

Magyarország  Anglia 9-6

Izrael – Észtország 7-5

Spanyolország – Finnország 8-6

Lettország  Belgium 12-2 (még szombat délelőtt játszották)

Érdekesség, hogy a korábban stabil A-csoportos finnek vereséggel kezdtek Spanyolország ellen. A másik ágon pedig a hasonlóan az élvonalból “alászálló” dánok egy elrontott utolsó endes utolsó kővel kaptak ki 9-8-ra Szlovéniától és a csehek is vért izzadtak (9-8) a törökök ellen. A magyar válogatott vasárnap 12.00-kor játszik, ellenfele pedig a belgák ellen tíz ponttal nyerő Lettország lesz, a feljutás esélyeinek életben tartása miatt lenne fontos a győzelem. Na meg amúgy is, hiszen jó lenne az első nap hibátlan (2 meccs / 2 győzelem) magyar szériáját tartani St. Gallenben…