Szoros meccs Kanada ellen

Kanada a sportág nagyhatalma, egymillió curling játékossal, így nem nagy meglepetés, ha egy vegyes csapat mérkőzésen legyőzi Magyarországot. A kanadai Kelownában zajló vb-n a szerdai nap reggelén a Michael Anderson vezette hazai csapat volt az ellenfél. Kettő-kettő volt az állás az első két endet követően, majd a harmadik felvonásban lopni (!) sikerült a Palancsa Zoltán vezette magyar csapatnak, ekkor pedig rövid ideig reménykedni lehetett a bravúrban. Még az ötödik end után is 4-4 volt az állás, a hatodik játékrészben viszont hármat írt Kanada és ezzel meg is nyerte a mérkőzést.

Winn Rentals World Mixed Curling Championship 2018

“Nagyon felszívtuk magunkat Kanada ellen, a hozzáértő szurkolók nem egy kövünket megtapsoltak! Az ötödik end után még 4-4 állt az eredményjelzőn, de sajnos a 6.-ban nem bírtuk a szinte hibátlanul játszó hazaiak nyomását – 3 pontot írtak. Az utolsó endben szinte hibátlanul játszottunk, és esélyünk is volt 2 pontot lopni, de a kanadai skip keze nem remegett meg, tökéletes drawt dobott. Fantasztikus érzés volt Kanadában a hazai válogatott ellen végig küzdelmes, színvonalas meccset játszani, büszke vagyok a csapatra!” – írta Facebook oldalán a csapat skipje, Palancsa Zoltán.

A magyar csapatra most hosszabb pihenő vár, a csütörtöki programban pedig helyi idő szerint délután négy órától az eddig 100%-os (ma reggel az addig szintén veretlen Szlovákiát 8-3-ra megverő) Norvégia ellen zárja a világbajnokságot a válogatott. Norvégia és Kanada már továbbjutott a nyolcaddöntőbe, a 3/3-as mérleggel álló magyar csapat pedig ezt már nem teheti meg, így a záró fordulóban tét nélkül lehet játszani a norvég csapattal szemben.

D-csoport, 6. forduló
1 2 3 4 5 6 7 8 Végeredmény
Kanada Hammer (Last Stone First End) 2 0 0 2 0 3 0 1 8
Magyarország 0 2 1 0 1 0 1 0 5