Szerdai szomorúság

Szerdán reggel a női torna hetedik fordulójában az eddig csupán egyetlen győzelmet számláló dán csapat volt a Team Palancsa ellenfele. A lányok frissnek, koncentráltnak tűntek a mérkőzés elején és ha nem ugyanilyen szellemben kezd a dánok skipje Madeleine Dupont, könnyen lopással kezdhetett volna a magyar válogatott.

Sajnos ez viszont összejött a dánoknak, akik a második endben nem befejezőként is írtak egyet, a pontatlan köveink miatt pedig a harmadik endet is irányították Duponték. Palancsa Dorottyának a végén három ellen kellett dobnia, ami majdnem sikerült is, de újabb dán lopással három játékrész után 3-0 volt, oda. Mire reményt vesztve elkeseredhettünk volna, meglett a becsületpont, sőt az ötödik end egyfajta fordulatot is hozott, a remekül helyezett magyar kövek után Dupont hibázott, a szinte teljesen üres házra dobott befejező köve túlment a célon, a 2-3-as állás pedig már nem is tűnt annyira reménytelennek.

7. forduló
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Végeredmény
Dánia (Dupont) Hammer (Last Stone First End) 1 1 1 0 0 2 0 1 0 X 6
Magyarország (Palancsa) 0 0 0 1 1 0 1 0 1 X 4

A hatodik endben egy magyar kő “dolgavégezetlenül” csúszott végig a házon a végjátékban, így a rutinos dánok kettőt tudtak írni, az itt felépített hárompontos előnyükkel pedig jól gazdálkodtak a folytatásban, 4-6-nál az utolsó endben még volt halvány esély a lopásra, de Duponték nem engedték ki kezükből a győzelmet, amivel pontszámban utolérték a mieinket.

A-osztály, nők 7. forduló eredményei:

Dánia – Magyarország 6-4

Svédország – Oroszország 6-5

Skócia – Csehország 8-4

Svájc – Törökország 8-3

Németország – Olaszország 9-4

A női torna állása hét forduló után:

1. Svédország 7 győzelem / 0 vereség

2. Skócia és Svájc 6 / 1

4. Olaszország 4 / 3

5. Csehország, Oroszország, Dánia, Magyarország, Törökország és Németország 2 / 5

A magyar válogatottnak szerdán is hosszú napja van, a reggeli meccset követően jöhet némi pihenés, de este hét órakor már újra a jégcsarnokban van jelenése a csapatnak, méghozzá a 0/4-es rajt után egyre inkább magára találó oroszok ellen, akik azóta kettőt nyertek és ma délelőtt csak a végletekig kiélezett meccsen, utolsó kővel kaptak ki a veretlen svédektől. A ma délelőtti sikerével Svájc és SKócia is biztosította helyét az elődöntőben, ahol már csak egy hely kiadó.

A férfiak B-osztályában egy órával még hamarabb, reggel nyolckor kezdett a magyar csapat. Az észtek keddi legyőzése után Izrael ellen még élt a feljutási esély, a lányokhoz hasonlóan azonban itt is hamar lopott az ellenfél, három endet követően 2-0-ra, majd nem sokkal később már 4-1-re vezetett Izrael. A szünet jót tett a mieinknek, Riesz Gáborék a hatodik endben három pontot gyűjtöttek, így visszajöttek a mérkőzésbe. Utána azonban nem sikerült több pontot írni, pedig a nyolcadik endben a háromért ment a magyar csapat, a vége azonban így is lopás lett. A kilencedik endben egy technikai hiba is zavarta a mieink játékát, amiről Riesz Gábor skip a meccs utáni értékelésében is beszélt:

B-osztály, a magyar érdekeltségű csoport eredményei:

Anglia – Észtország 7-6 (extra end után)

Finnország – Lettország 7-6 (extra end után)

Spanyolország – Belgium 8-6

Izrael – Magyarország 8-4

A csoport állása:

1. Finnország 5 győzelem / 1 vereség

2. Lettország, Spanyolország és Izrael 4 / 1

5. Anglia 2 / 3

6. Magyarország 2 / 4

7. Belgium 1 / 5

8. Észtország 0 / 6

A magyar csapat csütörtökön délben Belgium ellen játszik legközelebb, az pedig a mai vereséggel eldőlt, hogy a feljutás nem jöhet össze a csapatnak. Ha sikerül legyőzni a belgákat, akkor az lesz az utolsó találkozójuk St. Gallenben, ellenkező esetben még számolgatni kell a tabella végén.