Nem sikerült az olimpiai kvalifikáció vegyes-párosunknak

Nem lesz magyar vegyes-páros a jövő évi téli olimpián, miután a Palancsa-Kiss párosnak nem sikerült kivívnia Magyarország számára az indulási jogot a kanadai világbajnokságon.

A csoportból való továbbjutást követően a 16 között vereséggel folytatta szereplését a duó. Csehországtól elszenvedett 8-6-os veresége azt jelentette, hogy nem jutott be a legjobb 8 közé. Ekkor már eldőlt, hogy nem tud elegendő pontot szerezni az olimpiai kvalifikációhoz, ugyanakkor még folytatta szereplését a vébén. Utolsó mérkőzésén, a 9-16. helyekért vívott találkozón 11-0-ra kikapott az Amerikai Egyesült Államok csapatától, így a 13. helyen végzett.

Palancsa Zoltán a világbajnokság zárónapján értékelte a csapat teljesítményét. 

A világbajnokságot Svájc nyerte, miután 6-5-re legyőzte Kanadát a döntőben. A bronzérmet Kína szerezte meg Csehország 6-2-es legyőzésével.

A világbajnokság zárónapján kialakult a téli olimpia mezőnye is. A házigazda Dél-Korea automatikus résztvevő, mellette az Amerikai Egyesült Államok, Finnország, Kanada, Kína, Norvégia, Oroszország és Svájc szerzett indulási jogot a tavalyi és az idei világbajnokságon nyújtott teljesítménye alapján.

Magyarország mellett így olyan nemzetek maradnak le az ötkarikás játékokról, mint Nagy-Britannia és Svédország.