A Palancsa-Kiss páros a legjobb 16 között a vb-n

Bejutott a Palancsa Dorottya-Kiss Zsolt vegyes-páros a Kanadában zajló világbajnokság nyolcaddöntőjébe. 

A csapat hét csoportmérkőzéséből ötöt megnyert, és kétszer szenvedett vereséget. Az első fordulóban 8-7 arányban kapott ki a fehérorosz párostól. Második mérkőzésén 10-2-re győzte le a horvát csapatot, majd ismét vereség következett, 6-5 arányú Lettország ellen. Ezt követően zsinórban négy győzelmet aratott: Brazília ellen 8-5-re, Finnország ellen 9-3-ra, Japán ellen 15-4-re, illetve Észtország ellen 9-4-re.

A nyolccsapatos csoportból így a veretlen lettek mögött a második helyen jutott tovább, és a pénteki játéknapon fogja vívni a nyolcaddöntőt egyelőre ismeretlen ellenféllel szemben.

Palancsa Dorottya így értékelte a csapat eddigi teljesítményét: “Az elején nagyon nem találtuk a jeget, és nem igazán éreztük, hogy milyen jegeket kell adni, hova kell csúszni, és hogy milyen technikával dolgozzunk, de az első három meccs után, a brazilok ellen már kezdtünk belejönni. Utána már az erősebb ellenfeleket is, a finneket, a japánokat és az észteket sikerült magabiztosan megverni. Szerencsére magunkra találtunk, és most már szerintem a jeget is egyre jobban adoptáljuk, úgyhogy reméljük, hogy ez a 16 közötti versenyzés most össze fog jönni, és egészen a legjobb négyig el fogunk jutni.”

Az MCSz Facebook oldalán videókkal, képekkel számolunk be a világbajnokság alakulásáról.

A verseny hivatalos oldala: http://www.worldcurling.org/wmdcc2017/

 

World Mixed Doubles Curling Championship 2017, Lethbridge, Alberta, Canada