“Ne parázz!” Sportnap 2023

Idén második alkalommal rendezték meg a NE PARÁZZ ! sportnapot a Mozgásjavító Általános Iskola szervezésében, a Magyar Paralimpiai Bizottság, a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége, valamint a Paraktív Alapítvány együttműködésével.

A fennállásának 120. évfordulóját ünnepló intézmény volt az alapja a magyar parasport létrehozásában, elindításában. Az eltelt időben, sok paralimpikon került ki innen, öregítve az intézmény hírnevét.

Számos sportág kiviseltette magát az eseményen, köztük a Magyar Curling Szövetség is, akik aktívan részt vállalnak a fogyatékkal élők sportolásában, hátteret adnak a parasportolók felkészüléséhez. Az esemény fővédnöke Novák Katalin, Magyarország köztársasági elnöke is látogatást tett az eseményen, és számos sportágat maga is kipróbált a gyerekekkel együtt.

“Az ott tanulók, ott élők számára a világ egy másik arcát tudtuk megmutatni játékos formában. Fogyatékosságuk miatt, sokuk számára továbbra is csak érdekesség lesz egy-egy sport, de a versenyzés , a játék nagy élményt adott nekik.” – részletezte Kerekes Olivér, kerekesszékes edző az esemény különlegességét.

Kép forrása: MPB, Beke Viktor