Nagy György a WCF Technikai Bizottságában

Egy fontos sportdiplomáciai fejleményről értesítette a magyar szövetséget a napokban a Curling Világszövetség (WCF), amely szerint a következő két évben a szervezet Technikai Bizottságának tagja lett Nagy György. A technikai Bizottság legfontosabb feladata, hogy olyan ajánlásokat tegyen a WCF döntéshozó szerve, a Board felé, amelyek elősegítik, hogy a nagy nemzetközi curling versenyeken a lehető legjobb feltételek mellett rendezzék meg a küzdelmeket.

“A Magyar Curling Szövetség jelölt engem erre a feladatra, amit nagy örömmel fogadtam el, hiszen rengeteg, nemzetközi versenyen játszottam már korábban. Mindenképpen segíteni szeretném a curling sportot, így nem volt kérdés, hogy azonnal elfogadtam a felkérést. Legfontosabb feladatunk az, hogy a WCF döntéshozó testületében képviseljük a versenyzőket, az ő érdekeiket és olyan javaslatokat fogalmazzunk meg, amelyek segítik a versenyek jobb lebonyolítását, megrendezését. Több mint 170 mérkőzést játszottam már nagy világversenyen, így bőven van tapasztalatom, amelyre alapozva biztosan tudom segíteni a sportág fejlődését” – fogalmazott Nagy György, akit a WCF főtitkára személyesen értesített a bizottsági tagságról.

World Mixed Curling Championships, Bern, Switzerland

Nagy György a következő két évben, egészen 2021-ig lesz tagja a Technikai Bizottságnak, amely a szabályok szerint 4-8 taggal működik majd. Jelenleg nyolcan dolgoznak benne, de a kanadai és a magyar tag mandátuma “csak” 2021-ig szól, a többiek viszont 2023-ig kaptak – kiemelt felelősséggel járó – szakmai megbízatást a WCF-től.

A WCF Technikai Bizottságának jelenlegi tagjai:

Toyo Ogawa (elnök)

Hans Wutrich (az olimpiai játékok fő jégmestere)

Mark Callan (a paralimpiai játékok fő jégmestere)

Tom Brewster (Skócia)

Leif Ohman (Svédország)

Stefan Roethlisberger (Svájc)

Greg Ewasko (Kanada)

Nagy György (Magyarország)