Nagy érdeklődésnek örvendett a curling a Téli Sportágválasztón

Január 18-án körülbelül 9500-an látogattak ki a Városligeti Műjégpályára, a Téli Sportágválasztóra. A regisztrációhoz kötött, ugyanakkor ingyenes rendezvény az egészen kicsiktől kezdve a tizenéveseken át az idősebbekig minden korosztályt megmozgatott. A résztvevők közel húsz téli sportágat próbálhattak ki az eseményen, köztük a curlinget is.

Kerekes Olivér, Szövetségünk programjainak egyik házigazdája elmondása szerint nagyon népszerű volt az MCSz standja: “A mi házunk táján egész nap tömött sorok kígyóztak, kivárták a népek a 30-40 perces sorra kerülést. Ez körülbelül 1500 embert jelentett. Én rekedtre beszéltem magam, de megérte!”

Elnökségünk tagja, Kalmár György hozzátette, hogy a látogatók leginkább a célbalökést élvezték.

Kiss Zsolt, vegyespáros világbajnokunk is kint volt az eseményen, őt az újságírók faggatták, amíg sporttársai – többek között az UTE és az FTC ifjúsági korú játékosai – oktattak. „Örülök neki, hogy ennyien érdeklődtek, és remélem, hogy legközelebb több helyen tudunk még több embert fogadni.” – foglalta össze élményeit Zsolt.

Bízunk benne, hogy a rendezvényen ismertetett lehetőségek többek érdeklődését még jobban felkeltették sportágunk iránt, és sokukat köszönthetjük a közeljövőben a Kamaraerdei Curling Klubban.

spv1 spv2 spv3

A fotókat Hirling Bálint készítette.