Mission possible?

Eltérő úton (Bécsből indulva), de ugyanoda érkezett meg csütörtökön a férfi válogatott, ahova a lányok. Tallinnban ők is átestek az első jeges edzésen, így már van tapasztalatuk az észtországi körülményekről. “Kicsit fura volt a jég, mert az erőket elég nehéz volt belőni, gyakorlatilag az edzés végére is történt még változás, így egyetlen óra alatt is módosultak a körülmények. A fordulásban elég jó a jég, kb. ugyanolyanokat fordulnak a kövek, ha az erő is összeáll, akkor jó lesz számunkra a verseny” – fogalmazta meg az első (és egyetlen) tréning tapasztalatait Kiss Zsolt, a csapat skipje.

A Czermann Kristóf, dr. Balázs Dávid, Tatár Lőrinc, Szarvas Kristóf, Kiss Zsolt (edző: Szentannai Ágnes) összeállítású csapat hat nap alatt hét meccset játszik (szerdán dupláznak a mieink), nekik – a magyar lányokkal ellentétben – csak egy igazán korai meccsük lesz, így az erőt és a figyelmet talál jobban be lehet majd osztani. A férfiaknál két külön csoportban zajlanak a B-osztály küzdelmei, a nyolc-nyolc együttes közül mindkét csoportból a legjobb három jut be a rájátszásba, majd közülük kerül ki a rájátszást követően a két feljutó nemzet.

A magyar férfi curling-válogatott és edzőjük (Fotó: Szentannai Ágnes – Facebook)

„Nehéz megtippelni az esélyeket, a szlovákok tavaly A-csoportban szerepeltek, de most más csapattal jönnek az Eb-re. Velük kezdünk, így hamar kiderül, mire képesek. A csehekkel Prágában idén szoros meccset játszottunk és csak extra-endben kaptunk ki. Jók lehetnek a franciák és az idén vegyes csapattal vb-ezüstöt szerző spanyolok is. Nálunk Tatár Lőrinc és Szarvas Kristóf első felnőtt világversenyén szerepel, de Czermann Kristófnak is ez lesz az első Európa-bajnoksága, így nehéz megítélni az esélyeinket. Ha jó napokat fogunk ki, talán harcolhatunk mi is a feljutásért” – fogalmazott óvatosan a torna előtt Kiss Zsolt, a csapat legrutinosabb tagja, aki vegyespárosban kétszeres világbajnok.

A magyar férfi curling válogatott menetrendje Tallinnban:

november 17. szombat 19.00 – Magyarország – Szlovákia

november 18. vasárnap 19.00 – Magyarország – Lettország

november 19. hétfő 11.00 – Magyarország – Spanyolország

november 20. kedd 08.00 – Magyarország – Törökország

november 21. szerda 11.00 – Magyarország – Észtország

november 21. szerda 19.00 – Magyarország – Franciaország

november 22. csütörtök 13.00 Magyarország – Csehország

(A fenti időpontok a magyarországi időzóna szerint értendőek, a találkozók észtországi idő szerint egy órával később kezdődnek)