Megkezdődött az Országos Csapat Bajnokság

Idén rendhagyó formában, hat héten keresztül rendezik az országos csapatbajnokságokat, amelyek április 15-én kezdődtek a Kamaraerdei Curling Clubban.

A mezőny hat férfi és hat női csapata hosszas tervezés és ötletelés után végül elkezdte a küzdelmet a 2021-es Országos Csapatbajnokság A ligájában. A sportágak közül talán az egyik legszigorúbb protokoll van érvényben, miszerint a meccsek között a teljes pálya fertőtlenítve van, a csapatok szinte egyáltalán nem is találkoznak egymással, és kötelező a pályán is a maszkhasználat. Ezekből kifolyólag megnőtt a meccsek közötti időtartam is, emiatt nyúlik ilyen hosszúra a lebonyolítás.

Csütörtökön az FTC Dream Team férficsapatának győzelmével kezdődött a hat hetes curlingmaraton, ezt pénteken az első női meccs követte, ahol szintén az FTC csapata nyert a Hackers ellen. A hétvége mindkét napján három-három találkozót láthattak youtubeon azok, akik élőben nézték az eseményeket. Ezeknek a napoknak a legnagyobb győztese az FTC Girl Jam, hiszen a játékosok 3/3-as mérlegüknek köszönhetően hatalmas lépést tettek a rájátszás felé. Az egyik meccsükben extra endet kellet játszaniuk a Siket nők csapata ellen. “Nagyon izgalmas és hosszú meccs volt, akadtak benne hibák, és nagyon jó dobások is, mindenki próbált koncentrálni, ez a másik csapaton is látszott. A 10. end végén Pintér Zsuzsanna parádésat dobott, így az ellenfelünk kiharcolta az extra endet, amin kicsit meglepődtünk, de mentünk tovább, és az extra endben végül sikerült nyernünk. Reméljük, hogy így megy tovább a folytatásban is, és ennél is jobban fogunk játszani.”-értékelte ezt a párharcot Halász Csilla, az FTC Girl Jam skipje.

A férfiak mezőnyében a legfontosabb rangadó talán az UTE Férfi I. és a Vasas G-Force között zajlott, ahol végül az angyalföldi alakulat nyert. “Nagyon jól játszható jégen sikerült átmenteni a tegnapi jó formánkat és végig koncentrált, türelmes játékkal megnyerni a mérkőzést. A hétvégén megszerzett két győzelem után jó érzéssel megyünk két hét pihenőre.”- foglalta össze Szabó Gergely, a csapatvezető. A másik oldalon Czermann Kristóf beszélt a vereség után: “Alapvetően nem volt egy rossz mérkőzés, közvetlen riválistól kaptunk ki, ezért különösen fájó a vereség. Látszik a csapaton a mérkőzéshiány. Főleg a befejezéseknél remegett meg olyan helyzetekben a kezem, amikor alapvetően nem szokott. Az ellenfél nagyon jól játszott, ez úton is gratulálok nekik!”.

Véget ért tehát az első négy nap, pár nap szünet után újra jönnek a mérkőzések, mindkét mezőnyben lesz még olyan csapat, akik nem léptek pályára, remélhetőleg továbbra is szoros ütközeteket láthatunk. A meccsek élő közvetítése a Magyar Curling Szövetség YouTube csatornáján követhető.

Curling Országos Csapat Bajnokság A liga, 1. hét

Csütörtök
16:55 – Férfi OCSB A:
Team Tatár – FTC DreamTeam 7-8

Péntek
16:55 – Női OCSB A:
FTC Girl Jam – Hackers 8-4

Szombat
8:55 – Férfi OCSB A:

Vasas G-Force – Team Tatár 10-2

12:55 – Női OCSB A:
SSC Nők – FTC Girl Jam 9-10

16:55 – Férfi OCSB A:
FTC Jaguár – UTE Férfi I. 7-12

Vasárnap
8:55 – Női OCSB A:
UTE Four Four Nők – FTC Girl Jam 3-10

12:55 – Férfi OCSB A:
UTE Férfi 1. – Vasas G-Force 3-6

16:55 – Női OCSB A
Hackers – Vasas Nők 9-7

A nevezett csapatok teljes listája, a részletes eredmények és az élő eredménykövetés ide kattintva érhető el.

Kreisz Bálint