Kedvenceim… – Kalmár György

Az ebben a szezonban indult “Kedvenceim…”-sorozatunkban a hazai curling élet szereplőit kérdezzük arról, hogy találtak rá a sportágra és melyek voltak a kedvenc momentumaik ebben a sportágban. Sorozatunkban másodikként most Kalmár György személyes emlékeit, kedvenceit mutatjuk be:

“Az első – felejthetetlen – találkozás a curlinggel valamikor a kilencvenes évek végén volt, amikor az Eurosport közvetítéseit néztem a tévében. Ez adta az alapot ahhoz, hogy utána részt vegyek Gyuri (Nagy György) szervezésében és hathatós tevékenységének köszönhetően 2003-ban az I. Magyar Curling Bajnokságon Kitzbühelben. Először játszhattunk igazi curlingpályán, ami akkor tényleg nagy szó volt. Itt ismertem meg az előttem szóló Nagy Gyöngyit és nagyszerű csapatát is.” – kezdi emlékezését Kalmár György.

“Gyerekkorom óta vonzódok a sporthoz, sportolok és mint ilyen ember mindig álmodozik sportsikerekről. Több szerencsés körülmény összejátszása következtében 2009-ben Magyarország képviseletében csapatunkkal (Rókusfalvy András; Verasztó Mihály; Tolnai László; Kalmár György és „edzőként” Verasztó Ildikó) Új Zélandon részt vehettünk a senior curling világbajnokságon. Nem ez volt a legsikeresebb tornánk, de itt játszották el először a magyar himnuszt a tiszteletünkre, ami egy álom beteljesülése volt számomra.” – fogalmazott Kalmár György, aki jelenleg a Magyar Curling Szövetség elnökségének a tagja.

“A személyes élményekhez tartozik még a magyar curlingsport első igazi világsikere ugyanebben az időszakban, amikor 2009-ben Cortina d’Ampezzoban ezüstérmes lett Szekeres Ildikó-Nagy György vegyespárosunk.” – zárja az emlékezést Kalmár, akit még az ECHO TV stábja is kiemelt az MCSZ egyik nyílt napjáról történt tudósításában.

World Senior Curling Championships, Sochi, Russia

Kalmár György (bal oldalon) a 2015-ös senior világbajnokságon – Fotó: WCF

“A nemzetközi mezőnyben rengeteg kedvencem van, de ha név szerint ki kell emelni valakit, valakiket, akkor David Murdoch, Thomas Ulsrud, Niklas Edin és Anette Nordberg játékát emelném, ki, akiket mindig élmény nézni” – fogalmazott a hazai curling élet egyik rangidőse. “Zárásként” pedig nézzünk is egy zseniális követ a norvég Ulsrudtól, amellyel négy ellen dobva tudott végül kettőt írni csapatának…