Jiří Snítil felelős a curling jövőjéért

A budapesti WCF kongresszus elé időzítve új verseny- és fejlesztési igazgatót nevezett ki a Curling Világszövetség, a csehek közismert skipje, Jiří Snítil személyében. A hét világbajnokságon is szerepelt rutinos játékos 2012-ben Európa-bajnoki bronzérmes volt, első nemzetközi szereplése pedig már 1999-ben megvolt, amikor a cseh válogatott tartalékjaként utazott el az Eb-re.

A megbízás nem véletlen, hiszen Snítil a privát életben is komoly projektmenedzseri tapasztalattal rendelkezik, előfordult, hogy 6500 fős rendezvények szervezéséért volt felelős olyan nagy cégek megbízottjaként, mint a Saint Gobain, a Siemens vagy a Samsung. A 43 éves sportoló már Budapesten is “szervezkedett”, de hivatalosan november elsejétől veszi át a feladatot a svájci Paddy Kaesertől, aki elhagyja a WCF-et és hazatér Svájcba dolgozni.

Olympic Qualification Event 2017, Pilsen, Czech Republic

 “Nagyon várjuk Jiří érkezését, az ő közel két évtizedes nemzetközi rutinja fontos hozzáadott érték lesz majd a sportágunk számára” – nyilatkozta Kate Caithness a WCF Budapesten újraválasztott elnöke az új beosztott kapcsán. “Imádom a curlinget és mivel pont most hagytam abba a profi játékot, így ez a munka tökéletes lehetőség arra, hogy mégis a sportág mellett maradjak.” – nyilatkozta Snítil a világszövetség honlapjának.