Harmadszor bajnok az UTE Férfi 1. csapata!

Úgy látszik a páros évek hoznak szerencsét az Újpest férfi csapatának és 2018, valamint 2020 után, 2022-ben is ők lettek a férfi csapatbajnokság győztesei!

A női és férfi csapatbajnokság párhuzamosan zajlott le négy hétvége alatt, ami az összesen 10 mérkőzésből álló dupla alapszakasszal kezdődött. Az alapszakasz folyamán külön csata zajlott az első helyért és a negyedik továbbjutó helyért, ez már a félidőt követő cikkünkből is jól látszott.

A folytatásban a csapatok már elszakadtak egymástól és magabiztosan az UTE Férfi 1. csapata zárt az élen, megelőzve a Vasas G-Force és az FTC Fatherock csapatát. A negyedik továbbjutó helyezés is egyértelműen alakult, ugyanis a rangsorolásban elsőnek számító győzelem/vereség mutató már különbözött, így nem volt szükség további számolgatásokra. A negyedik helyet az UTE Four Four szerezte meg. Az ötödik még bentmaradást érő helyen az FTC Jaguár végzett, míg a Vasas SC Titánok leestek a ‘B’ ligába.

A rájátszás a Húsvéti négynapos ünnepre esett, ahol az elődöntő folyamán UTE-s házimeccset rendeztek az UTE Férfi 1. és az UTE Four Four Férfi csapatával, míg a másik “ágon” a Vasas G-Force és az FTC Fatherock csapott összes. Mindkét elődöntő meglehetősen simán alakult, az UTE Férfi 1. 11-2-vel, a Vasas férfi csapata 10-2-vel hangolódhatott a fináléra, ahol az egyik csapatnak két győzelmet kell szereznie a bajnoki cím megszerzéséhez.

A finálé első mérkőzése, ha csak minimális különbséggel is, de rendes játékidőben eldőlt az UTE javára (7-6), hasonlóan a bronz mérkőzéshez, melyet szintén vasárnap rendeztek meg az UTE Four Four és az FTC Fatherock között (7-8). A döntő második mérkőzése is végig szorosan alakult, de az UTE Férfi 1. nem engedte ki a vezetést, majd a győzelmet a kezéből és 8-5-ös végeredménnyel ünnepelhették meg harmadik magyar bajnoki címüket férfi csapat kategóriában!

 

Végeredmény:

I. UTE Férfi 1. (Callum Macfarlane, Kalocsay Ottó, Tatár Lőrinc, Czermann Kristóf, Tartalék: Kiss Zsolt, dr. Balázs Dávid, Edző: Rókusfalvy András)
II. Vasas G-Force (Lados Tamás, Miklós Nándor, Nagy György, Szabó Gergely, Tartalék: Besnicz Péter, Szarvas Gábor)
III. FTC Fatherock (Vaspöri Tamás, Varga Balázs, Ézsöl Gábor, Fóti Balázs, Tartalék: Hall Krisztián, Szabad Tamás)

 

Image-1

 

Gratulálunk minden csapatnak az elért eredményhez!