Győzelem három fővel is!

Duplázott a magyar curling csapat a Szarajevóban zajló Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (EYOF), ahol kedden mindkét mérkőzését sikerült megnyernie. A Biró Blanka – Tatár Lőrinc (skip) – Dobor Dia Regina (vice-skip) – Szarvas Kristóf összeállítású csapat remekül játszott az oroszok ellen, ahol 6-5-re győzött. A kedd délelőtti siker rendkívül értékesebb volt, annál is inkább, mert a lelátón ott szurkolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, Kulcsár Krisztián is.

A délutáni törökök elleni találkozóról pedig álljon itt a csapat edzőjének, Szarvas Gábornak a rövid beszámolója: “Sajnos a törökök elleni mérkőzésre Kristóf lebetegedett. A melegítésre még felment a jégre, de a játékot már nem tudta vállalni. Így a többiek hárman kellett, hogy kiálljunk a törökök ellen. Egy nagyon nehéz meccsen, de végig irányítva 6-2-re nyertünk, így ezidáig háromból három a mérlegünk.Szerdán déltől kifejezetten nehéz mérkőzés vár a csapatra a folytatásban, ahol az eddig 4/4-es mérleggel álló brit csapat lesz az ellenfél. Egy esetleges újabb győzelemmel nagy lépést tehetne a magyar curling csapat az elődöntőbe jutás felé.

További keddi eredmények a magyar érdekeltségű csoportban: Dánia – Törökország 7-6, Nagy-Britannia – Ausztria 17-1, Nagy-Britannia – Dánia 7-3, Oroszország – Csehország 7-2

A 2019-es EYOF curling-tornáján két csoportba osztották a résztvevő nemzeteket:
A-csoport: Ausztria, Csehország, Dánia, Magyarország, Nagy-Britannia, Oroszország, Törökország
B-csoport: Horvátország, Németország, Olaszország, Norvégia, Lengyelország, Szlovénia, Svájc

A magyar curling csapat további mérkőzései:
február 13. szerda – 12:00 Nagy-Britannia-Magyarország
február 13. szerda – 19:00 Magyarország–Csehország
február 14. csütörtök – 13:30 Magyarország-Dánia
február 15. péntek – 09:00 elődöntők
február 15. péntek –  13:00 döntők

A szarajevói EYOF curling tornáján a Curling Világszövetség (WCF) szabályai szerint zajlik a játék, ahol cserelehetőség nincs és nyolc endig tartó mérkőzéseket játszanak a csapatok. A versenyről további részletek és eredmények az ALÁBBI LINK-en olvashatóak. Az idei EYOF curling versenyeit a 2160 nézőt befogadó „Sportshall Peki” elnevezésű csarnokban rendezik.